Sous le ciel de Paris 1

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Viikonloppu Pariisissa ... ei kiirettä, herkullista ruokaa ja juomaa hyvien ystävien seurassa; hiukan kulttuuriakin mahtui kolmen päivän oleskeluun. Koska seurassamme oli kokematon Pariisin kävijä hyppäsimme hop on - hop off bussiin ja jäimme pois aina, kun teki mieli tutustua lähemmin johonkin kohteeseen. Oiva tapa nähdä niin rive gauche kuin rive droite eli Seinen kumpikin puoli. Jono Notre Damiin oli valtavan pitkä, joten suuntasimme Panthéoniin missä emme olleet käyneet aikaisemmin. Siellä ei ollut merkittävää jonoa ja koska sää oli sateinen ja kylmä oli kivaa päästä sisälle lämpöön. Ulkokahvilat eivät liiemmin houkutelleet, kuumat rommi-totit sisäpuolella sitä enemmän.
Kuvia Panthéonista seuraavaksi.

Panthéon on vuonna 1789 valmistunut kirkko, joka on tunnettu Ranskan suurmiesten hautapaikkana. Täällä lepäävät mm. Voltaire (viimeinen kuva), Rousseau, Victor Hugo ja Marie Curie.

Asuimme Hôtel Vendôme Saint-Germainissä, joka sijaitsee Latinalaiskorttelissa. Pieni ja vaatimaton hotelli rauhallisella kadulla (8, rue d'Arras). Hyvää palvelua ja lobbyssa ilmainen tarjoilu (viiniä + pientä naposteltavaa).

www.hotelvendomesaintgermain.com

Muutama kuva boulevard St Germainilta. Nouseeko vesi kielelle?
Metrolla pääse kätevästi Père-Lachaisen hautausmaalle, joka on peräti 43 hehtaaria (Pariisin suurin). Se otettiin käyttöön 1804. Ilmainen sisäänpääsy. Siellä sielu todellakin lepää ja ei uskoisi että suurkaupungin vilinä on lähellä, niin hiljaista siellä on. Hautakivillä on monta mielenkiintoista tarinaa. Täällä lepäävät mm. Edith Piaf, Oscar Wilde, Molière, Maria Callas, Jim Morrison, Frédéric Chopin, Isadora Duncan, Yves Montand, Sarah Bernhardt ja Jean de la Fontaine.
Uusia ja vanhoja hautoja sikin sokin ja kivisiä katuja, joten varustautukaa mukavilla tossuilla, jos aiotte kävellä pitkiä matkoja. Huomaan nyt että kuvia on tosi paljon, joten lopetan tähän ja toinen osa tulee myöhemmin.
A suivre...


4 kommenttia:

  1. Matkakuume näistä matkakertomuksista aina tulee, mutta silti niitä on niin ihana lukea. Jään odottamaan sitä toista osaa.

    VastaaPoista
  2. Näin on. Yleensä en halua matkustaa kesällä (täällä maallahan on täys touhu päällä silloin), joten hoidetaan se puoli muina vuodenaikoina jos mahdollista...

    VastaaPoista
  3. Bra bildcollage Anne. Snålvattnet börjar rinna.....:-)

    VastaaPoista