Karhunvatukkamarmeladi appelsiinilla ja vaniljalla

tiistai 12. joulukuuta 2017Kesällä karhunvatukat kasvavat  ja lisääntyvät hullun lailla, mutta yleensä viimeiset raakileet eivät ehdi kypsyä ennen kylmempien ilmojen saapumista. Poimimisen kannalta karhunvatukat ovat ihannemarjoja, koska kipot täyttyvät nopeasti ja marjat ovat kauniita ja herkullisia. Viime kesän marmeladisatsi loppui viikkoja sitten ja ilahduttaakseni miestäni keitin nyt uuden satsin pakastetuista marjoista. Homma ei vaatinut isompia ponnistuksia.


Ainekset:
500 g pakastettuja tai tuoreita karhunvatukoita
250 g hillosokeria
1/2 appelsiini, raastettu kuori ja 1-2 rkl mehua
1 vaniljatanko/vaniljapulveria/vaniljasokeria

1. Huuhtele appelsiini ja raasta uloin kuorikerros. Puolita appelsiini ja purista muutama lusikallinen mehua. Puolita vaniljatanko.

2. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä 10 minuuttia. Poista vaahto pinnasta tarvittaessa. Murskaa marjoja hieman kattilaa vasten.

3. Laita marmeladi steriileihin lasipurkkeihin ja laita kannet päälle marmeladin ollessa vielä lämmin. Säilytä viileässä.Kommentti: Tein tuplasatsin tällä kertaa. Olen aikaisemmin käyttänyt sitruunaa appelsiinin tilalla. Marmeladista tulee silloin vähemmän makeaa. Tuplasatsiin käytin ainoastaan yhden vaniljatangon. Se antaa tarpeeksi makua kunhan muistaa raapia siemenet marmeladin joukkoon. Täältä löytyy linkki aivan jumalaiseen pikaromtopfiin karhunvatukoista ja hieman ravintotietoa karhunvatukoista.

http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/09/karhunvatukoita-tummia-kaunottaria.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti