OMENAJÄLKIRUOKA A LA MAALAISBISTRO

keskiviikko 28. syyskuuta 2016


Olen hyödyntänyt kaapeista löytyviä aineksia tähän jälkkäriin...ei ole niin "noko nuukaa". Aloita voitelemalla piirakkavuoka kookosöljyllä/voilla.





Kuvassa kuivattuja korianterin siemeniä.

Tarvitset seuraavia aineksia:
noin 10 kpl happamia omenia lohkoina, ei kuorittuja(omia ekologisia)
2 rkl murskattuja korianterin siemeniä
raastettua inkivääriä maun mukaan/tai pulveria
2 rkl kookossokeria/fariinisokeria
1,5 dl whiskyä/calvadosta/sitruunamehua(vähemmän sitruunamehua)

Sekoita kaikki ainekset ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia.


1/2 tankoa mantelimassaa, raastettuna tai ohuina siivuina
1-2 dl karkeaksi hakattuja pähkinöitä
1/2 dl mantelijauhoja

Peitä mantelimassalla, pähkinöillä ja mantelijauholla. Sirottele hiukan ylimääräistä sokeria paistoksen päälle.


Vuole voita ohuesti päälle ja laita 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi kunnes väri miellyttää silmää.


Tarjoile vaniljakastikkeen, jäätelön tai kuohukerman kera. (Alpro soya vaniljakastike on maidoton, kuuluu suosikkeihin.)


Tämä jälkiruoka on gluteeniton jos käytät mantelijauhoja. Voit myös lisätä vähän kookosjauhoja jos haluat. Käytäthän ekologisia kotimaisia omenoita niin kauan kuin niitä on! Terveellinen jälkiruoka...se loppuu yleensä kesken alta aikayksikön, joten tee tarpeeksi! Tämä määrä pitäisi riittää neljälle.


Omenat sisältävät kuituja, flavonoideja ja C-vitamiinia ja ovat anti-vanhenemisruokaa. Ne sisältävät pektiiniä, kuitua, joka poistaa ruumiin kuona-aineita. Pektiini saa myös hyvät bakteerit kukoistamaan suolistossa ja yhdessä kversetiinin kanssa edesauttaa pitämään kolesteroliarvot alhaalla. Omenat sisältävät myös omenahappoa, joka lieventää reumatismia ja niveltulehdusta ja edesauttaa energiantuotantoa. C-vitamiini vahvistaa immuunijärjestelmää ja korkea vesimäärä kosteuttaa ruumista. Tiedot kirjasta "Mat som håller dig ung".




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti