TUKHOLMA BISTRO PASTIS

maanantai 5. syyskuuta 2016


Tukholma, Bistro Pastis
Baggensgatan 12

 Perjantaina ehdittiin sopivasti Vanhaan kaupunkiin lounaaksi. Varaus oli tehty Bistro Pastis-nimiseen pikkuruiseen ranskalaiseen charmikkaaseen ravintolaan hyvissä ajoin. Päädyttiin kuitenkin terassille syömään ...aurinko paistoi aivan mahtavasti...pieni tuulenvire häiritsi silloin tällöin.
Valitsimme vuohenjuustosalaatin  ja steak tartarin ranskalaisilla.
Salaatti oli vielä paremman makuinen kuin näköinen: ihanan makuinen ranskalainen vinegretti sinapilla, grillattu juusto, punajuuria, sipulia ja piste i:n päällä: suolaiset  paistetut savupekonikuutiot. Loistava yhdistelmä! Steak tartare oli klassisen kaunis kaikkine tilpehööreineen ja ranskalaiset kuulemma suussa sulavia.
Pari lasillista Cotes du Rhone-punaviiniä ja combo oli todellakin onnistunut. Omistaja/tarjoilija laittoi tiukasti korkin kiinni...ettemme vaan joisi koko pullollista. Hän oli muuten tyypillinen ranskalainen: tarjoilu oli nopeaa vaikka hän oli silmiinpistävän stressaantunut. Hän ehti silti jutustella kanssamme...kiva saada puhua ranskaakin välillä. Kielistä puheen ollen kapeat kadut olivat täynnä turisteja(lue saksalaisia).
Kuvan laadusta päätellen olen nauttinut enemmän kuin lasillisen, mutta se valehtelee tällä kertaa!

Palaamme varmasti tänne nauttimaan kynttiläillallista!

Pyhä Yrjänä piti meitä silmällä mitä lohikäärmehommiltaan ehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti