KANASALTIMBOCCA JA BATAATTIRANSKALAISIA

lauantai 1. lokakuuta 2016Sensaatiomainen makuyhdistelmä: kanafilettä, salviaa ja serrano/parmankinkkua. Kastikkeeseen muutama dl valkoviiniä ja kanafondia. Alkuperäisessä saltimboccareseptissähän käytetään vasikkaa, mutta Suomessa sitä ei aina ole tarjolla. Olen tehnyt saltimboccaa myös porsaanfileestä ja ahvenfileestä. Eivät ole hassumpia nekään, mutta tällä hetkellä suosikkini on tämä kanafileesaltimbocca.4-6 annokseen tarvitset:

8 kpl ohutta kanafilettä
1 rasia serrano-/parmankinkkuviipaleita(Lidlistä)
salviaa maun mukaan
mustapippuria
hiukan suolaa
muutama dl kuivaa valkoviiniä
kanafondia
voita ja oliiviöljyäLöysin kaapin perukoilta tämän salvia- ja valkosipulisuolapurkin...onneksi... sillä se sopii mainiosti tähän ruokaan. Suosittelen käyntiä Rosendalin puutarhassa Tukholmassa kun seuraavan kerran olette kaupungissa. Myyvät kaikenlaisia ihanuuksia ruokaan liittyen ja siellä voi lounastaa joko puutarhassa tai kasvihuoneessa.


Hakkaa fileet ohuehkoiksi, suolaa (varovasti, koska kinkku on suolaista) ja pippuroi. Laita kinkkuviipale puolelle fileistä ja niin paljon salviaa kun haluat. Peitä lopuilla fileillä. Leikkaa jokainen saltimbocca kahtia jos haluat helpottaa paistamista.Ruskista voita ja oliiviöljyä (fiftyfifty) kahdella paistinpannulla ja paista saltimbocat molemmin puolin 3-4 minuuttia kunnes väri on hyvä. Kaada joukkoon muutama dl valkoviiniä, hiukan kanafondia (maista) ja salvian lehtiä. Käytän itse aika runsaasti salviaa (oma viljelmä, monivuotinen ja voimakkaampi kuin kaupasta ostettu). Voit aina loppua kohden lisätä salviaa, jos tuntuu siltä. Anna kiehua kasaan muutama minuutti. Tarkista suola ja pippuri.

Kastikkeen pitää siis olla aika ohut. Voit lisätä Maizena-suurustetta, jos haluat paksumman kastikkeen.


Lisukkeeksi tarjoilen tavallisesti tagliatellea. Tällä kertaa kellarista löytyi bataattia.

BATAATTIRANSKALAISIA
yksi iso bataatti leikattuna tasakokoisiksi ranskalaisiksi
suolaa
oliiviöljyäHuuhtelin bataatit juoksevan kylmän veden alla, jotta tärkkelys irtoaisi paremmin. Olen lukenut jostain, että tämä on hyvä tehdä, jos haluaa rapeita bataatteja. Niitten olisi pitänyt antaa levätä vedessä puoli tuntia, mutta minulla ei ollut aikaa siihen tällä kertaa. Kokeile! Huuhtelemisen jälkeen kuivaa ne talouspaperilla ja laita ne kippoon oliiviöljyn ja suolan kanssa ja sekoita kunnolla. Laita ne kahdelle uunipellille (eivät saa koskea toisiinsa) 200-asteiseen uuniin. Noin 10-20 minuuttia ja loppua kohden 225 astetta ja ylälämpö.


Kommentti: Tavallisesti maustan baatatit yrteillä, chilillä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. 225-asteinen uuni ja ylälämpö melkein koko ajan. Täytyy olla tarkkana etteivät pala mutta mielestäni väristä ja rakenteesta tulevat parempia.Kätevä ja halpa vierasvara, kun vieraita on paljon...voi tehdä etukäteen ja sitten  lämmittää uunissa. Maut  tiivistyvät seuraavana päivänä kuten monissa tämän tyyppisissä ruoissa ja makunystyrät kiittävät!
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti