RISOTTO AI FUNGHI-SIENIRISOTTO

perjantai 9. syyskuuta 2016
Tuoreet sienet näyttävät monta kertaa kauniimmilta kuin paistetut...siksipä aloitetaan tällä kuvalla. Täytyy myöntää että tämä sienikuva on otettu pari vuotta sitten kun oli valtavan hieno tattivuosi...tänä vuonna en ole löytänyt paljon mitään vielä, mutta toivossa eletään... Onneksi kaapista löytyy erilaisia kuivattuja sieniä kuten herkkutatteja, punikkitatteja, mustatorvisieniä ja suppilovahveroita ja pakastimesta kantarelleja.

Tämä mainio risottoresepti on Antti Vahteran käsialaa kirjasta "Hyvän maun rajoilla" joka on erittäin hyvä keittokirja. Mielestäni tämän risoton tekee upeaksi kuiva valkoinen vermutti jota käytetään valkoviinin sijaan. Tässä resepti.

50 g kuivattuja herkkutatteja tai muita tatteja(tuoreetkin käy)
n. puoli kiloa tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita(pienet ukonsienet sopivat mainiosti, itse asiassa kaikki syötävät sienet).
 oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
3/4 l kanalientä(osa kuivattujen sienten liotuslientä)
100 g voita
1 punasipuli hienoksi silputtuna
250 risottoriisiä
4 cl kuivaa valkoista vermuttia(runsaalla kädellä)
100 g tuoretta raastettua parmesan-juustoa(käytin viimeksi puolet Västerbottenjuustoa)

Paista metsäsienet öljyssä "kuiviksi" jos käytät tuoreita.( Liota kuivatut lämpimässä vedessä 10-15 minuuttia.) Siirrä sivuun odottamaan. Liota tatit ja puserra kuiviksi siivilän läpi.(Säästä liotusvesi.) Paista tatit ja muserrettu valkosipuli kevyesti pannulla.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu.
Sulata puolet voista ja lisää loraus oliiviöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja pyörittele kunnes "öljyyntynyt". Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan.(Ja liotusliemi)Lisää tatit ja sipulit. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen kanalientä kunnes riisi on samettisen märkää "al dente". Muista sekoittaa jatkuvasti! Risoton kuuluu olla aika juoksevaa. Lopuksi lisää metsäsienet, kuiva vermutti, loppu voi ja runsaasti parmesaania. Syö heti!!!

Viinisuositukseksi Pinot noir punaviini ! Namnam!Ja nyt lähdemme assistentin kanssa biljardia pelaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti