CALVADOSLIEKITETTY CAMEMBERT

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Kun haluat tehdä vaikutuksen, niin tämä pieni juustoannos on napakymppi! Tiedän, että moni varmaan ajattelee hyi sehän haisee pahalle, mutta voin taata, että uunin lämpö tekee ihmeitä tälle Camembertille. Ja tietysti calvados on kuningas mitä liekitykseen tulee...kokeilin kerran whiskyllä mutta ei toiminut. Älkää vaihtako Camembertia johonkin muuhun juuston...Brie esim. on aivan liian mitäänsanomaton. Yleensä tarjoilen tätä pientä juustoihanuutta jälkiruokana tai ranskalaisittain ennen makeata jälkiruokaa.
Tarvitset:
kokonainen Camembertjuusto puulaatikossa
2-3 luomuomenaa, hiukan happamia ja mieluummin punaisia
1/2 dl calvadosia

Näin teet:
Poista omenoista kodat ja pilko ne lohkoiksi. Nosta juusto pois puulaatikosta ja poista muovi sen ympäriltä. Upota puulaatikko veteen viideksi minuutiksi, jotta se kostuu. Leikkaa juustoon muutamia viiltoja, nosta se kostutettuun laatikkoon ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Nosta juusto pois uunista, valuta päälle lämmitetty calvados ja sytytä. (Ei liesituulettimen alla ja varo hiuksia ja kulmakarvoja!) Anna alkoholin palaa loppuun ja dipatkaa omenalohkoja lämpimään juustomassaan. Jos haluaa voi myös dipata leipää. Bon appétit!
Karhunvatukat ovat mukana ainoastaan koristelumielessä...eivät maistu hyvältä juuston kanssa. Omenalohkot voi laittaa juuston ympärille jos se tapa miellyttää silmää enemmän!
Kuten tarkkasilmäiset huomaavat saimme vähän lisämaustetta...palannut voipaperi. Olin vuorannut puurasian sillä...älkää olko yhtä tyhmiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti