Sadonkorjuulounas - Mangoldikääryleet kalkkunalla

maanantai 14. syyskuuta 2020

 


Nämä ihanan maukkaat vihreät dolmakset löytyivät sadonkorjuuruokieni noutopöydästä viime lauantaina. Olin täyttänyt ne kalkkunakasvisseoksella, mutta pelkkä kasvistäyte sopisi yhtä hyvin. Eriväriset rakuunaporkkanat vadin keskellä tulivat omasta keittiöpuutarhasta. Siellä viihtyvät myös punajuuret, pavut, tomaatit, kesäkurpitsat, pinaatti, mangoldi ja yrtit. Näitä kaikkia tuli hyödynnettyä muissa ruoissa.

Lounas alkoi amuse bouchella: punajuurivelouté raikkaalla kurkkukreemillä. Resepti löytyy täältä. Tarjolla oli myös tarte tatin tomaatilla, sieni- ja kvinoatäytteiset simpukkakurpitsat, puutarhurin tortilla (resepti täältä), teriyaki paahtopaistirullat vihreillä pavuilla (resepti täältä), pesto porkkanan naateista (resepti täältä), inkiväärisäilöttyä kesäkurpitsaa (resepti täältä). Tarte tatin tomate -resepti luvassa seuraavassa postauksessa.











Mangoldikääryleet:

noin 16 kpl isoja mangoldinlehtiä

vettä 

noin 1 dl valkoviiniä

Täyte:

400 g kalkkunan tai kanan jauhelihaa

keitettyjä mangoldinvarsia

1 salottisipuli

1 iso raastettu valkosipulinkynsi

1 rkl chilihilloa (tai hunajaa + niin halutessasi raastettua chiliä )

tuoretta salviaa

mustapippuria

suolaa

100 - 120 g tuorejuustoa (käytin Crème Bonjour oliivi & yrttijuustoa)



1. Poista mangoldista paksut varret. Laita lehdet kiehuvaan veteen kypsymään minuutiksi. Nosta pehmenneet lehdet reikäkauhalla ison kulhon reunalle valumaan ja jäähtymään.

2. Keitä varret samassa vedessä kypsiksi (5 minuutin ajan) ja jäähdytä.

3. Tee täyte. Ruskista kalkkunan liha hiennonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Paloittele mangoldin varret ja lisää niitä ja juusto. Mausta valinnaisilla yrteillä ja mausteilla. Tarkista maku.

4. Levitä lehdet talouspaperille ja nosta niille ruokalusikallinen täytettä. Taita lehdet ensin sivuilta täytteen päälle ja rullaa sitten kiinni.

5. Asettele kääryleet öljyllä sipaistuun vuokaan. Kaada lopuksi vuokaan hieman valkoviiniä. Kypsennä kääryleitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile huoneenlämpöisinä.




Unohdin ottaa valokuvan kattauksesta, mutta lounaan loputtua nappasin tämän videon kun tyhjensimme ruokapöydän kaikista koristeluista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti