Syyspäärynät rokkaa

sunnuntai 27. syyskuuta 2020

 


Mikä päärynäsato! Sadonkorjuulounaamme makeaksi päätösnumeroksi valmistin punajuuriliemessä keitettyjä päärynöitä. Liemestä löytyi raastettua punajuurta, appelsiinia, tähtianista, limettiä, sokeria ja mustapippuria. Keitin ensin liemen ja seuraavana päivänä keitin päärynät siinä. Kaunis punainen väri tarttuu hyvin päärynöihin ja väri tulee hyvin esille vaniljajäätelön/vatkatun kerman/mascarponekerman kanssa tarjottuna. Crunchia saat lisäämällä vaikka kauralastuja annokseen. Päärynät säilyvät aika kauan jääkaapissa ja niitä voi hyvin pakastaakin. Jätä ne siinä tapauksessa hieman koviksi, niin niistä eivät tule mössöä sulattaessa.

"Päärynä" tägin alta löytyy lisää päärynäherkkuja.
Liemeen, joka riittää kiloon päärynöitä, tarvitset:

4 tuoretta puunajuurta
1 litra vettä
4,5 dl sokeria
2 tähtianista
1 viipaloitu appelsiini
1 viipaloitu limetti
4 mustapippuria

1. Kuori ja raasta punajuuret. Kiehauta vesi, sokeri ja raastettu punajuuri kattilassa. Lisää liemen muut ainekset ja keitä noin 5 minuuttia. Anna seistä yön yli.

2. Siivilöi liemi seuraavana päivänä. Kuori päärynät (poista myös siemenkota jos haluat) ja lisää ne liemeen. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta kunnes päärynät ovat pehmeitä. Riippuen koosta ja lajikkeesta se kestää 20-30 minuuttia.

3. Voit jättää päärynät liemeen viileään kunnes tarjoiluajankohta koittaa. Voit lisäksi keittää liemen kokoon ja kaataa sitä päärynöiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti