Ranskalainen kesäkurpitsakakku sitruunalla ja mantelilla (G)

keskiviikko 2. syyskuuta 2020


Kakkujen leipominen on jäänyt vähemmälle tässä huushollissa. Mutta aina välillä innostun, kun vastaan tulee joku mielenkiintoinen, eikä niin yltiömakea resepti. Tämä ohje löytyi ranskalaisesta www.gourmandiseries.fr sivustolta ja koska kesäkurpitsoista ei ole puutetta päätin ryhtyä hommiin. Huomenna suunnitelmissa on tehdä inkiväärisäilöttyä kesäkurpitsaa. Paras lisuke liha- ja riistaruokiin. Ei myöskään hullumpi voilevän päällä.

Muista käyttää kiinteitä ekologisia kesäkurpitsoja. Niillä saat parhaan kakun. Raastettu kurpitsa tekee kakusta mehukkaan ja vähäkalorisen samalla kertaa. Voin sijasta käytetään öljyä. Myös sokerimäärä on pienimmästä päästä, joten hyvällä omallatunnolla voi nauttia isommankin kakunpalan. Sitruunakuorrutus  nostaa kakun uusiin sfääreihin. Ainakin jos tykkää pienestä kirpeydestä, kuten minä.




Yhteen pyöreään kakkuvuokaan (20 cm) tarvitset:
150 g mantelijauhoja
40 g Maïzenaa
1 tl leivinjauhetta
200 g kesäkurpitsaa
75 g ruskeaa sokeria (laitoin puolet fariinisokeria ja puolet valkoista sokeria)
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta/rommia/muu makuantaja
1 luomusitruuna
50 ml oliiviöljyä

Kuorrutus:
80 g tomusokeria (käytin hyytelösokeria, siksi kuorrutukseni on läpinäkyvä, eikä valkoinen)
15 ml puristettua sitruunamehua
mantelilastuja

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Raasta kesäkurpitsa kuorineen ja laita raaste siivilään. Painele raastetta välillä, jotta neste irtoaa.
3. Raasta sitruunan kuori ja laita se sokerin kanssa kippoon.
4. Sekoita mantelijauhot, Maïzena ja leivinjauhe.
5. Vaahdota munat sokerin kanssa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää valitsemasi maunantaja ja öljy. Sekoita hyvin.
6. Lisää hyvin valutettu kesäkurpitsaraaste. Lisää myös jauhosekoitus. Sekoita tasaiseksi massaksi.
7. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 45 minuuttia.
8. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin kuorrutat sen.

Kuorrutus:
1. Paista nopeasti mantelilastuja kuivalla pannulla, niin että ne saavat hieman väriä. Varo polttamasta niitä!
2. Sekoita sitruunamehu sokeriin.
3. Kuorruta kakku lusikan avulla. Ripottele mantelilastut päälle. Anna kuorrutuksen kuivua täysin ennen kuin leikkaat kakkua.

Bon appétit!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti