Ravintola Tiiliholvi, Tampere

keskiviikko 25. lokakuuta 2017



Ravintola Tiiliholvi löytyy Kauppakadulta, Tampereen keskustasta. Silmäilin ravintolan menyytä netissä ja silmiini osui sana mustekala. Se oli siinä, varasin pöydän. Tiiliholvi on yli 40-vuotias kellariravintola jugendtalossa: lämminhenkinen, tunnelmallinen, hämyisä ja klassinen valkoisine pöytäliinoineen. Keittiömestarin maistelumenu ja yllätysmenu kuulostivat kyllä houkuttelevilta, mutta päätimme kuitenkin valita ainoastaan alkuruoat, pääruoat ja yhteisen jälkiruoan tänä iltana.


Heti alkuun saimme maistaa kaksi erilaista leipää: spelttileipä ja fantastisen maukas mustikkaleipä. Voihin oli sekoitettu oliiviöljyä pehmeäksi tahnaksi. Erinomaista.



Häränhäntäconsomméssa oli härkärilletteä, juuresterriiniä ja pitkään keitettyä häränhäntälientä, jota kaadettiin lautaselle viime hetkellä. Maukas pieni alkuruoka.




Seepiaa, meritursasta, paprikapyreetä, sipuli- valkosipulipiirakkaa sekä merileväsalaattia. Kaunis annos ja mustekalan ystävälle aivan huippua. Maku ja koostumus erinomaisia. Iso annos, mikä tässä tapauksessa oli pelkkää plussaa.



Ensimmäinen pääruoka koostui ylikypsästä karitsanniskasta, sitruunapolentasta, karitsansydänruusukaalisalaatista ja parmesaanikekseistä. Kokki oli suolannut runsaalla kädellä, mikä oli harmillista, koska suolaisuus peitti kaikki muut maut. Todella ikävää koska liha ja sydän olivat hyvin valmistettuja. 



Toisen pääruoan esillepano oli erittäin onnistunut. Ruijanpallasta, peruna-tryffelipyrettä, tillinsiemenkastike ja kalaliemessä kypsytettyä persiljanjuurta. Tämäkin ruoka oli ylisuolattu, varsinkin pyrettä jäi lautaselle. Mieluummin kannattaisi tuoda sormisuolaa pöytään, niin jokainen saisi maustaa oman mieltymyksensä mukaan. 



Tilaamamme jälkiruoka oli oikea makuelämys: suklaabavaroise, karviaissorbet, tähtianiskanelimarinoituja karviaisia, inkiväärigeeliä ja kaakaomousse. Jumalainen suklaa-karviaiskombo. Karviaissorbettia en ollut syönyt aikaisemmin ja se oli kyllä täyden kympin arvoinen.



Viinivalinta osui Mendozalaiseen viiniin, joka oli täyteläinen, lämmin, intensiivinen ja makeahko. Bodega Renacer on kuulemma ainoa argentiinalainen viinitarha, joka valmistaa tällaista Amarone-tyypistä viiniä. Viini löytyy Alkon valikoimasta.
Tarjoilu pelasi moitteettomasti; tarjoilija oli osaava, hymyilevä ja avulias ja ruoat tulivat sopivalla aikavälillä.





27 ja 28 lokakuuta 2017 sinulla on mahdollisuus osallistua "Sadan kynttilän illat" illalliseen. Ja 31.10 on luvassa "Illallinen pimeässä". Toivotaan että suolan käyttö on kohdallaan siihen mennessä!

4 kommenttia:

  1. Hyvän näköiset ruoat ja todella hyvännäköinen tunnelma näyttää myös olevan. Mekin olemme juuri tulossa ystävieni kanssa Tampereelle, niin tarvitsimmekin juuri hyviä ravintolaehdotuksia. Kiitos (toivottavasti) hyvistä suosituksista ja toivotaan, että meillä käy myös hyvä tuuri ruoan kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maija! Kävin nyt kesällä Tiiliholvissa maistamassa niiden pintxoja, jotka olivat hyviä. Parhaat tamperelaiset ravintolat ovat mielestäni: Bertha, Periscope, Winebridge ja Näsinneula. Lounaalle kannattaa mennä Kauppahallin 4 vuodenaikaan. Tampella, Huber ja Kajo myös hyviä. Kaikkihan on omasta mausta kiinni! Kivaa Tampereen oleskelua teille!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Estetiikka näkyy ainakin olevan hallussa Tiiliholvissa, vaikka ruoka liian suolaista olikin. Huomasin, että Tampereelle on tullut georgialainen ravintola, jossa on yllättävän paljon kasvisvaihtoehtojakin tarjolla. Vaikka olen sekasyöjä, arvostan sitä, että ravintolat panostavat nykyään kasviksiinkin. Taitaa mennä kokeiluun: https://www.rioni.fi/tampere

    VastaaPoista