Paistetut punikkitatit balsamicolla

perjantai 6. lokakuuta 2017Mielestäni kaikki tatit kuuluvat sienten aateliin. Kantarellit yltävät kakkossijalle. Haavanpunikkitattia ja koivunpunikkitattia esiintyy runsaasti ainakin Etelä-Suomessa. Isot yksilöt ovat useimmiten toukkien syömiä, joten kannattaa satsata pienempiin tatteihin. Jalan leikkuupinta sinertää leikattaessa, mutta se on normaalia. Sientä ei saa syödä raakana vaan sitä pitää kypsentää noin puoli tuntia, koska muuten voi tulla vatsavaivoja. Lisäämällä sipulia, valkosipulia, salviaa ja balsamicoa syntyy taivaallinen pieni herkku. 

Tarvitset:
noin 200 g punikkitatteja palasina
1 viipaloitu keltasipuli
2 valkosipulin kynttä, raastettuina/puristettuina/siivutettuina
tuoretta salviaa
öljyä
suolaa
pippuria
balsamicoa

Paista tatit matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia, ensin ilman öljyä kunnes sienien neste on haihtunut ja sitten öljyssä. Lisää sipuli 20 minuutin jälkeen ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja salvia ja paista vielä 5 minuuttia. Suolaa ja pippuroi. Lorauta päälle balsamicoa maun mukaan ja tarjoile.
Nautimme tätä sieniwokkia voissa paistettujen kuhafileiden ja mangoldi-kvinoa-tomaattisekoituksen kanssa. Taivaallisen hyvää. Sienet ja paistettu/grillattu liha/kana ovat toinen mainio yhdistelmä. Tai miksei pelkkä vihreä salaatti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti