Lemon drop chilihillo

torstai 12. lokakuuta 2017Tänä kesänä lemon drop -chilit viihtyivät niin hyvin kasvihuoneessa, että olen yrittänyt parhaani mukaan upottaa niitä ruokaan kuin ruokaan. Osan olen pakastanut kokonaisina pienissä pusseissa tai laittanut blenderin kautta jääkuutiomuotteihin ja sitten pakkaseen. Sieltä on kätevää lisätä chiliä talvisiin patoihin, kun tarvitaan lämpöä ja tulisuutta. Olen myös tehnyt sekä keltaista että punaista chilisuolaa, joka taitaa kuulua mielimausteisiini tällä hetkellä. Esimerkiksi keitetty tai paistettu simppeli kananmuna maistuu taivaalliselle kun sen päälle ripottelee hieman tätä suolaa. Keltaisen chilihillon resepti on sama kuin punaisen hillon: olen ainoastaan vaihtanut punaiset paprikat ja chilit keltaisiin. Täältä löydät reseptin

http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/12/chilihillo-paprikalla-limella-ja.html 

Minulla on tapana steriloida lasipurkit 100 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Keitän kannet vedessä 5-10 minuuttia ollakseni varma että hillo säilyy hyvänä kellarissa. Tällä kertaa vähensin sokerimäärän 2,5 kiloon ja se toimi hyvin. Tein myös satsin punaista chilihilloa, jossa vähensin vielä hiukan enemmän sokerin määrää.
Lemon drop chilihän on maultaan hiukan pehmeä ja makea. Se on kyllä väkevän makuinen, mutta keltaisesta hillosta tuli huomattavasti miedompaa kuin punaisesta. Se sopii oikein hyvin, koska nyt chilihullut ystäväni saavat jouluksi punaista hilloa ja eichili-intoilijat keltaista. Kätevää, vai mitä? Sinihomejuusto + chilihillo = a match made in heaven!Tietysti voit myös tehdä oranssin väristä hilloa oranssin värisistä paprikoista ja chileistä. Kuvassa olevan hillon tein pari vuotta sitten, ja lajike olisi voinut olla Aji fruto. En ole varma nimestä, mutta sekin oli vahvemmasta päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti