Aasialainen suolakylpy kanalle

lauantai 14. lokakuuta 2017Mielestäni on hieman kimuranttia saada k
okonaiset kananpojat sopivan suolaisiksi. Koin positiivisen yllätyksen, kun laitoin kaksi kevätkananpoikaa tähän suolaliuokseen yön yli. Lopputulos oli täsmälleen sopivan suolainen ja aasialaiset maut olivat hennosti imeytyneet kanaan. Tätä menetelmää tulen käyttämään tulevaisuudessakin. Se vaatii toki vähän suunnittelua, mutta toimii pettämättömästi. Täytin kananpojat palsternakalla, kiinalaisella sellerillä, mangoldilla, omenalla, sienillä ja valkosipulilla. 

Suolaliemeen tarvitset:
1 litra vettä
80 g suolaa
80 g sokeria
5-7 siivua tuoretta inkivääriä
1-2 tl jeeraa/juustokuminaa
2-3 tl korianterin siemeniä
1 tl sichuanin pippureita
2 tl kokonaisia valkopippureita


Kiehauta kaikki ainekset ja anna kiehua hiljaa kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Jäähdytä liemi ja upota kana (1 iso tai 2 kevätkananpoikaa) siihen. Jätä kana suolaliemeen ainakin yön yli, mieluummin kauemmin.

Täytin kananpojat seuraavanlaisella sekoituksella:
keitettyä palsternakkaa
kiinalaista selleriä
mangoldia
omenaa
valkosipulia
kuivattua mustatorvisientä
Pernod
öljyä
suolaa
pippuria

Valitsin nimenomaan palsternakkaa, selleriä, mangoldia ja omenaa, koska niitä löytyy vielä puutarhasta. Pernod'ta käytin sen anismaisen maun vuoksi. Ajattelin että se sopisi mainiosti aasialaiseen makumaailmaan, ja niin se tekikin. Täyte saa olla aika kostea, koska se kuivuu hieman uunissa. Voit hyvin jättää alkoholin pois kokonaan ja lisätä öljyä ja fondia sen sijaan. Ja muuten voit vapaasti sommitella täytettä oman makumaailmasi mukaan! 

Lämmitin uunin 200-225 asteeseen. Levitin hiukan täytettä voidellun uunivuoan pohjalle ja asetin täytetyt kananpojat sen päälle. Laitoin vuoan uuniin noin 30 minuutiksi kunnes nahka oli rapsakka ja kanat olivat kauniin värisiä. Sitten laitoin muutaman pekoniviipaleen rintapalojen päälle ja paistoin vielä noin 15 minuuttia. Tarkistin kypsyyttä. Otin kananpojat pois vuoasta ja annoin levätä vähän aikaa.Lisukkeena meillä oli jumalaisia porkkanoita aasialaisittain. Resepti tulossa seuraavassa postauksessa.

Olen aikaisemmin suolannut riistaa samalla menetelmällä, mutta tavallisessa suolaliuoksessa. Jos haluat kokeilla, niin resepti löytyy täältä http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/08/konfitoitu-kauriin-jalka.html

Nykyään minulla on myös tapana laittaa kalaa suolaliemeen, ennen kuin se menee paistinpannuun. Siitäkin tulee nimittäin niin paljon mehukkaampaa.
http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/04/riimisuolatttu-siika-juuripersiljapyree.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti