Sienileipä uppomunalla

perjantai 20. lokakuuta 2017Sienet, tamarindi, tabasco, vermutti, valkosipuli, pinaatti ja smetana ovat tämän herkkuleivän kulmakiviä. Pohjalle tarvitset hyvää leipää ja päälle uppomunan. Siis sienileipä pienellä twistillä. Valuva uppomuna muodostaa sienihöystölle erittäin maukkaan kastikkeen. Sopiva lounasvaihtoehto tai miksei iltanami.

4-6 leivän ainekset:
noin kilon verran sieniä (sekoitin herkkutatteja, kantarelleja, torvisieniä ja suppilovahveroita)
2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä
3-4 tl tamarinditahnaa
tabascoa maun mukaan
suolaa
mustapippuria
4 rkl vermuttia
5-6 rkl smetanaa

Uppomunat:
1 litra vettä 
1 rkl etikkaa
1 rkl merisuolaa
4-6 munaa

250 g tuoretta pinaattia
4-6 viipaletta hyvää leipää

1. Paloittele sienet ja paista niistä kosteus kuivalla pannulla. Silppua valkosipulinkynnet ja kuullota silppu kevyesti voissa. Lisää sienet, tamarinditahna, tabasco, suola ja mustapippuri. Kuumenna aineksia 4-5 minuuttia, kunnes niistä haihtuu neste. Lisää vermutti ja paista vielä hetki. Sekoita mukaan smetana.

2. Valmista uppomunat. Kiehauta vesi ja lisää siihen suola ja etikka. Riko munat kuppiin. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre. Liu'uta munat (2-3 kerralla) varovasti kiehuvaan veteen. Älä koske niihin sen jälkeen, vaan anna kypsyä poreilevassa vedessä noin 4 minuuttia, jos haluat löysähkön munan. Nosta munat reikäkauhalla kattilasta.

3. Kuumenna pinaatti ja mausta se suolalla (1/2 tl) ja sokerilla (1/2 tl) sekä voinokareella. Paahda leipäviipaleet. Nosta kullekin leipäviipaleelle pinaattia, sienipaistosta ja uppomuna. Rouhaise päälle vähän mustapippuria ja sormisuolaa/chilisuolaa/sienisuolaa.
Jos olet vailla hyviä sienireseptejä voin lämpimästi suositella  seuraavia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti