Myllymäen remouladikastike & voissa paistetut ahvenfileet

tiistai 10. marraskuuta 2020

 

Kuvan kalalautanen toimi kivana alkuruokana isänpäivänä. Se koostui saaristolaisleivistä, jotka olin päällystänyt ahvencevichellä ja siianmädillä, pikkelöidyillä retiiseillä, kurkuilla ja kyssäkaalilla. Keskellä komeilivat juhlakalun kalastamat paistetut ahvenet remouladikastikkeen päällä. 

Suolasin ahvenfileet kevyesti noin 15 minuuttia ennen kuin paistoin ne kuumalla pannulla rapeiksi. Paistamiseen käytin voita ja aloitin paistamalla nahkapuolta (nahka oli kuitenkin poistettu) noin 2 minuuttia, käänsin fileet ja sammutin lieden mutta fileet saivat vielä paistua minuutin verran.


Myllymäen remouladikastike:

1 dl crème fraîchea

1 dl majoneesia

1-2 rkl kaprista

4 rkl hienonnettua säilöttyä kurkkua

3 rkl persiljaa ja tilliä (jätin pois persiljan)

mustapippuria myllystä

1/2 tl suolaa (en laittanut)


1. Hienonna kurkku ja kaprikset.

2. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Säilytä jääkaapissa.

Tämä kastike sopii erityisen hyvin paistetun ja friteeratun kalan kanssa, mutta sopii myös uunilohen tai savustetun kalan kanssa. Voit maustaa kastikkeen currylla, sitruunalla, rakuunalla, chilipippurilla tai yrteillä makusi mukaan.



Nautimme alkuruoan kanssa Ruinart-samppanjaa. Se oli loistava valinta: raikas ja varsinainen all around juoma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti