Joulu kolkuttaa jo ovelle ja monien kokema stressi sen kun voimistuu. Mutta … ota rauhallisesti … tässä sinulle suussa sulava, nopea ja helppo silliherkku. Tarjoile se pienistä laseista, niin se on houkuttelevan näköinen vaikka joulupöydässä.
Neljälle:
1 purkki matjessilliä, noin 150 grammaa
1 punasipuli, pilkottu
1 dl ruohosipulia, pilkottu
1 dl kermaviiliä
mustapippuria
saaristolaisleipää, noin 150 g
25 g voita
1. Hienonna leipäviipaleet monitoimikoneessa. Maustoin murut murskatuilla fenkolin siemenillä (noin 1 tl). Anis, kumina tai pomeranssi sopivat myös. Paista muruja voissa noin 5 minuuttia.
2. Kaada silliliemi pois, mutta säästä 1 rkl. Sekoita pilkottu silli, sipuli, kermaviili, silliliemi ja pippuri.
3. Annostele seos laseihin. Laita leipämurua päälle ja viimeistele ruohosipulilla tai muulla vihreällä.
Tarjoilin tätä silliherkkua osana tapastarjoilua/alkuruokana Suomen itsenäisyysvastaanottoa seuratessamme. Muut tapakset pöydässä olivat juustopizza mädillä, lohimoussella täytettyjä krustaadeja, lehtitaikinarullia, kanalarbia (coming soon) sekä juustogratinoituja pieniä paprikoita.
Rakas assarini/koemaistajani ja minä haluamme toivottaa
RAUHALLISTA JOULUA
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti