Silliherkku lasissa

sunnuntai 22. joulukuuta 2019



Joulu kolkuttaa jo ovelle ja monien kokema stressi sen kun voimistuu. Mutta … ota rauhallisesti … tässä sinulle suussa sulava, nopea ja helppo silliherkku. Tarjoile se pienistä laseista, niin se on houkuttelevan näköinen vaikka joulupöydässä. 

Neljälle:

1 purkki matjessilliä, noin 150 grammaa
1 punasipuli, pilkottu
1 dl ruohosipulia, pilkottu 
1 dl kermaviiliä
mustapippuria
saaristolaisleipää, noin 150 g
25 g voita

1. Hienonna leipäviipaleet monitoimikoneessa. Maustoin murut murskatuilla fenkolin siemenillä (noin 1 tl). Anis, kumina tai pomeranssi sopivat myös. Paista muruja voissa noin 5 minuuttia.

2. Kaada silliliemi pois, mutta säästä 1 rkl. Sekoita pilkottu silli, sipuli, kermaviili, silliliemi ja pippuri.

3. Annostele seos laseihin. Laita leipämurua päälle ja viimeistele ruohosipulilla tai muulla vihreällä.










Tarjoilin tätä silliherkkua osana tapastarjoilua/alkuruokana Suomen itsenäisyysvastaanottoa seuratessamme. Muut tapakset pöydässä olivat juustopizza mädillä, lohimoussella täytettyjä krustaadeja, lehtitaikinarullia, kanalarbia (coming soon) sekä juustogratinoituja pieniä paprikoita.


Rakas assarini/koemaistajani ja minä haluamme toivottaa 

RAUHALLISTA JOULUA




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti