Puff pastry - ystävä hädässä

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018


Tiedättekö mitä? Olen niin korviani myöten rakastunut Lidlin puff pastry -taikinaan että jääkaapistani pitää aina löytyä rulla. Maailman nopein tapa tehdä alkupaloja drinkin seuraksi ... eritoten näin vapun kynnyksellä. Rulla auki ja täytteeksi mitä ikinä haluat tai vihannesjämät ja muu ylijäämäruoka jääkaapin perukoista. Sekä suolaiset että makeat täytteet sopivat, koska taikina ei ole makea. Yleensä käytän mitä kaapeissa sattuu olemaan, mutta lisään jonkun kivan mausteen antamaan pientä twistiä. Tässä pientä inspiraatiota: kolme viimeistä suolaista täytettäni. Ja tämä ei muuten ole yhteistyö Lidlin kanssa ... vaikka niin voisi luulla! 

1. Vihannekset - chorizo - halloumi

1 rulla puff pastryä (Lidl)
1 punainen suippopaprika renkaina
1/2 pieni kesäkurpitsa ohuina siivuina
1 pala purjoa renkaina
1/2 punasipuli ohuina renkaina
3 valkosipulin kynttä ohuina siivuina
1 pala kuivattua chorizoa ohuina siivuina (Lidl)
1 halloumijuusto chilillä ohuina siivuina (Lidl)
1 rkl za'atar maustesekoitusta
mustapippuria
(suolaa)

mikrobasilikaa (vesiviljelty, hydroponics)

Rullaa taikina leivinpaperille, täytä ja mausta. Viimeiseksi halloumijuusto. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Leikkaa paloiksi. Kylminäkin hyvää. Kreikkalaiset oliivit täydentävät makuelämystä.


Tein tapasten seuraksi nopean yrttiöljyn sauvasekoittimella. Se koostui hyvästä rypsiöljystä ja viljelemistämme mikrovihreistä. Cosmopolitan salaatinlehti, tapaspala + hieman yrttiöljyä oli oikein onnistunut yhdistelmä.


2. Parmankinkku - siemeniä - lehtivihreää

1 rulla puff pastryä (Lidl)
1 paketti parmankinkkua tai vastaavaa (Lidl)
pieni kourallinen kuivapaahdettuja pinjan ja auringonkukan siemeniä
iso kourallinen lehtivihreitä (käytin punaista mikro- suolaheinää ja basilikaa omasta viljelystä)
mustapippuria
(suolaa)
öljyä

Rullaa taikina leivinpaperille. Levitä parmankinkku. Sirottele päälle siemenet ja lehtivihreät. Pippuroi, (suolaa) ja lorauta päälle hieman hyvää öljyä. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa siitä noin 1,5 cmn rinkuloita. Voitele kananmunalla ja paista 200-225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
3. Chèvre - chorizo - siemeniä - lehtivihreää

1 rulla puff pastryä (Lidl)
chorizomakkaraa ohuina siivuina (Lidl)
1 rulla chèvre-juustoa ohuina siivuina (Lidl)
pieni kourallinen kuivapaahdettuja pinjan ja auringonkukan siemeniä
kourallinen lehtivihreää (käytin mikro- fenkolia ja suolaheinää)
mustapippuria
noin 1 rkl ras el hanout maustetta

Rullaa taikina leivinpaperille. Aloita vuohenjuustolla, sitten chorizomakkara, siemenet, mausteet ja viimeiseksi lehtivihreät ja mahdollisesti hieman öljyä. Kääri tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta noin 1,5 cmn paksuisia viipaleita. Laita ne pellille ja voitele kananmunalla. Paista noin 15-20 minuuttia 200-225 asteisessa uunissa.
Pakastin paistetut kaunokaiset (2 ja 3) vapuksi. Sopivat täydellisesti nautittavaksi snackseina sampanjan seuraksi juhlistamaan kevättä. Teemme sen perinteitä noudattaen Vartiovuorenmäellä Turussa hyvien ystävien seurassa.

Glada Wappen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti