Sammakonreidet ranskalaisittain

sunnuntai 8. joulukuuta 2019



Pieni, hyvänmakuinen ja nopea naposteluruoka, kun haluat kokeilla jotain erilaista. Maku muistuttaa kanaa. Lisäämällä sipulia, valkosipulia ja persiljaa päästään samaan makumaailmaan ranskalaisten etanoiden kanssa. Jätin jauhotuksen pois ja paistoin reidet öljy-voiseoksessa ennen kuin lisäsin muut ainekset. Syö käsin, putsaa lautanen leivällä ja nautinto on taattu.

Alkuruoka/tapas 3-4 hengelle:

1 kg sammakonreisiä (pakaste, aasialaisita kaupoista löytää halvimmat reidet)
2-3 rkl hienonnettua persiljaa (tai enemmän)
1 banaanisalottisipuli
2-3 raastettua valkosipulinkynttä
suolaa mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen
sitruunanlohkoja

1. Sulata sammakonreidet hitaasti, mieluummin jääkaapissa yön yli. Kuivaa ne kunnolla talouspaperilla, suolaa ja annan suolan imeytyä sillä aikaa, kun teet muut valmistelut.

2. Hienonna persilja, pilko sipuli ja raasta valkosipuli.

3. Sulata iso nokare voita paistinpannulla ja lisää hieman ruokaöljyä. Paista reidet molemmin puolin korkealla lämmöllä, jotta ne saavat väriä. Alenna lämpöä ja lisää sipuli, valkosipuli ja persilja. Voi olla, että joudut lisäämään hieman voita tai öljyä. Kääntele reisiä kastikkeessa kunnes ne ovat kypsiä. Voit lisätä enemmän persiljaa (timamikin sopii) ja valkosipulia jos tykkäät. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.

4. Tarjoile sitruunaviipaloiden kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti