Persiljamuhennos, keitetty naudanfilee + viinivinkki

maanantai 2. joulukuuta 2019



Olen kyllä kuullut ihmisistä jotka käyttävät filettä lihakeittoon, mutta siihen en nyt puutu. Löysin tämän vanhan reseptin aarrevihostani ja päätin kokeilla, minkälaista tästä keitetystä naudanfileestä oikein tulisi. Otin vähän kookkaamman ulkofileen palan. Sen muoto oli hieman vääränlainen, joten suosittelen käyttämään pienempää kauniin muotoista sisäfilettä, niin annos näyttää kauniimmalta. Persiljamuhennoksella on ranskalaisia juuria ja se veti kyllä pidemmän korren tässä annoksessa. Jumalaisen samettinen, koostumukseltaan silkkinen ja suussa sulavaa. 

Ainekset:
800g - 1 kg naudan sisäfileen keskiosasta
noin 1 litra hyvää lihalientä

Persiljamuhennos, noin 3 annosta:
3 isoa punttia persiljaa
1-2 purjosipulia tai muutama salottisipuli
2 dl kuohukermaa
voita
suolaa
mustapippuria
(muskottipähkinää)

1. Nypi persiljatupsut varsista. Laita ne siivilään ja pidä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan. Valuta ja purista kuiviksi.

2. Silppua purjon valkoinen osa ja hauduta sitä hetki voissa. Lisää valutettu persilja. Lisää kerma ja kiehauta hetki kokoon. Mausta suolalla, pippurilla ja haluttaessa muskottipähkinällä. Pidä lämpimänä.

3. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Sido filee kauniinmuotoiseksi. Laita se kiehumaan 15 minuutiksi, ei pidemmäksi aikaa. Pinta kypsyy, mutta keskusta jää punaiseksi. Kääri filee folioon noin 10 minuutiksi.


4. Annostele muhennosta lämpimille lautasille ja aseta pari viipaletta filettä keskelle. Muutama kierros pippurimyllystä ja hieman sormisuolaa päälle ja juhlaherkku on valmis nautittavaksi.

Bon appétit!







Viinivalinta osui miellyttävään espanjalaiseen luomupunaviiniin: Piqueras Gold Label 2016, joka tänä vuonna on voittanut erilaisia kansainvälisiä palkintoja. Viini koostuu kolmesta eri rypäleestä: Monastrell, Garnacha Tintorera ja Syrah. Väriltään se on syvän punainen, tuoksultaan vaniljainen ja marjainen ja maultaan täyteläinen ja mausteinen. Pitkä ja lämmin jälkimaku. Pehmeät tanniinit ja miellyttävä hapokkuus. Alkoholipitoisuus 14,5%. Tarjoaisin tätä viiniä voimakkaanmakuisten liharuokien ja kovien, kauan kypsytettyjen juustojen kanssa. 15 euroa/pullo. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti