Ravintola Winebridge, Tampere

keskiviikko 20. maaliskuuta 2019



Tämä viinibistro on kauan ollut to do-listallani, mutta vasta parisen viikkoa sitten sattui sopiva tilaisuus, kun pienellä jengillä kävimme Winebridgessä nauttimassa myöhäistä synttäridinneriä.
Nimestä käy ilmi, että ravintolan fokus on viinipainotteinen. Viinilista on todellakin vaikuttava ja kuulemani mukaan laajin Tampereella. Omistaja Timo Jokisella omaa korkeatasoista osaamista alalla ja viinibistro järjestää myös viinitastingeja, luentoja ja kokkausiltoja. 26.3 klo 17 ohjelmassa on ranskalainen kokkikoulu ja 29.3 klo 18 espanjalaisten viinien peruskurssi espanjaksi!

Winebridge aukeaa vasta klo.16  ja sopii mainiosti after work paikaksi. Sisustus on viinibaarimainen ja aika minimalistinen, ihan ok. Eri kokoisia kabinettejakin löytyy.
Valitsimme 3 ruokalajin menun à 39 euroa ja kaikki 6 seurueessa olivat oikein tyytyväisiä. Aasialaisia tapaksia ja muita pieniä annoksia löytyy myös listalta. Menu vaihtuu kuukausittain, mikä on todella hienoa.





Aloitimme illan ihanalla Cavalla … nautimme myös valkoisia ja punaisia viinejä illallisen kanssa … mutta niiden valokuvaaminen unohtui. Sellaista sattuu. Muistaakseni olivat erinomaisia.



Alkuruoka: Lämmin vuohenjuustosalaatti.
Kertoman mukaan herkullinen.


Alkuruoka: Kesäkurpitsa-fetakroketteja, chilimajoneesia.
Suussa sulavia...täytyy kesällä yrittää tehdä yhtä hyviä kun oma sato kypsyy!


Alkuruoka: Bouillabaisse äyriäiskeitto.
Ei klassisemmasta päästä, mutta erinomainen maku.



Pääruoka: Siika meunière, perunapyree, vihanneksia.
Hyvin paistettu, aika paljon voita mutta sitruuna raikasti kivasti.


Pääruoka: Locro, argentiinalainen pata (chorizomakkara, naudanliha, maissi, peruna)
Miehet olivat tyytyväisiä!


Jälkiruoka: Crêpes Suzette ( flambeeratut ohukaiset Cointreau-appelsiinikastikkeella)
Hyvä klassinen päätös kivalle illalliselle!

2 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoista lukea arvostelu tästä. Itse olen Tampereelta kotoisin, ja huomasin jokin aika sitten tällaisen tulleen sinne. Vielä itseltä käymättä, mutta nyt täytyy kyllä mennä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Minun täytyy myös piipahtaa maistamassa lisää hyviä viinejä ja niitä aasialaisia tapaksia ensi kerralla kun olen Tampereella! Kivaa kevättä sinulle Kaura!

      Poista