Ravintola Allégrine, Tukholma

perjantai 15. maaliskuuta 2019Kohta vuoden vanha pieni ranskalainen ravintola tarjoili upean näköisiä ja mielenkiintoisia annoksia. Allégrine oli Danyel Couet'n pariisilaisen isoäidin nimi ja hän oli Danyelin esikuva ja innoittaja ruoanlaitossa. Siksi Danyel päätti nimetä unelmaravintolansa isoäitinsä mukaan. Valitsimme kolme pientä annosta/nuppi, mikä oli puolikas liikaa meille. Ellet ole yhtä utelias ja haluat vaikka syödä kolmen ruokalajin menun, niin sekin tietysti onnistuu. Jokaisessa pikkuannoksessa oli joku jännä twisti: piti oikein tarkistaa mitä kaikkea ne sisälsivät. Muutama annoksista oli aika hapokas, mutta se ei häirinnyt koska juomamme burgundilainen valkoviini säesti ruokia hyvin. Tarjoilijamme Clara oli ensimmäistä päivää töissä …   tämä aurinkoinen nuori neiti hoiti tehtävänsä niin hyvin että asiakkaana tuli ihan hyvälle mielelle; Clara on totta tosiaan oikealla alalla! Suosittelen piipahtamaan Allégrinessa kun olet kaupungissa, tai Bar Établessa, joka on ravintolan pikkusisko kadun toisella puolella. Siellä nautimme lasilliset punaviiniä illallisen jälkeen. Trendikäs pieni baari, missä myös voi syödä jotain pientä. Molemmissa loistavaa palvelua!Grillattu ruotsalainen mustekala, osterivinokas, valkoinen soija, karhunlaukkakapris, kerma. Superhyvä!Raakapaistettu hummeri, pikkelöity vihreä tomaatti, riimisuolattu manteli, retikka. En löytänyt siitä monta hummerinpalaa, mutta se oli joka tapauksessa upean makuinen!Kateenkorva, fregola sarda, tryffeli, hasselpähkinä. Ulkonäöstä ei tullut hirveästi pisteitä, mutta se maku!


Steak tartare, tryffeli brioche, sauternes, runsaasti höylättyä ankanmaksaa päällä. Hieman tuhti mutta muuten paras kaikista syömistämme pikkuannoksista!


Kampasimpukka, sitrus, punainen endiivi.


Lohitartar, säilötty seljankukka, kukkakaali, poron sydän. Jännästi uudistettu lohitartar, joka kyllä vei kielen mennessään!


Pullollinen Puligny-Montrachet'a 2016 riitti just eikä melkein läpi illallisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti