Todella helpot vegepihvit teet keitetyistä kikherneistä. Niitä voi maustaa omien mieltymystensä mukaan, melkein millä mausteilla tahansa. Valitsin itse taas kerran makuja aasialaisesta keittiöstä. Piste i:n päällä on tämä pikkelöity sipulikurkkusalaatti, joka tuo annokseen raikkautta. Pihvit voi laittaa pita-leipien väliin tai syödä salaattipedillä. Jonkinlainen kastike tekee annoksesta ruokaisampaa.
Aloita pikkelöimällä kurkkua ja punasipulia:
1 iso kurkku
2 punasipulia
4-5 rkl etikkaa
4-5 rkl hienoa sokeria
1/2-1 tl suolaa
vastajauhettua valkopippuria
runsaasti tuoretta silputtua tilliä
Puolita kurkku ja poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku. Kuori punasipuli ja leikkaa sekin viipaleiksi. Sekoita hyvin etikka, sokeri, suola ja pippuri. Kaada sekoitus kurkun ja sipulin päälle ja sekoita. Lisää tilli ja sekoita vielä kunnolla. Anna maustua (mitä kauemmin sen parempi) sillä aikaa, kun teet kikhernepihvit.
Kikhernepihvit:
noin 400 g keitettyjä kikherneitä (purkista tai keitetyt kuivat)
1 rkl sambal oelekia
1 tl murskattuja korianterin siemeniä
1 kourallinen tuoretta korianteria
1/2 dl kalakastiketta
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 kananmuna
0,5-1 dl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen/friteeraukseen
Valuta kikherneet ja kaada ne monitoimikoneeseen. Lisää kaikki ainekset paitsi kananmuna ja vehnäjauhot. Surauta taikinaksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoita mukaan kananmuna ja vähän kerrallaan jauhoja, kunnes saat lättymäisen taikinan (saa olla hieman paksumpi). Kuumenna paistinpannulla aika paljon öljyä ja kaada taikinaa kauhan avulla pannuun. Paista/friteeraa pihvejä 2-3 minuuttia per puoli. Nosta talouspaperille valumaan.
Täytä esimerkiksi pita-leipiä pihveillä, sipulikurkkusalaatilla ja crème fraîchilla tai majoneesilla. Nauti heti!
Noista vegepihveistä en niin tiedä, mutta tuo kurkkusalaatti täytyy hetimiten kokeilla. Vaikuttaa oikein hyvältä :)
VastaaPoistaSopii kyllä riistallekin erinomaisesti voisin kuvitella!
Poista