Kuohkea uunipannari pekonilla

keskiviikko 20. helmikuuta 2019



Keittiöstäni löytyy aina kananmunia … niistä loihtii hetkessä hyvää ja terveellistä syötävää. Kananmunien kulutus on suuri, vaikken ole leipojatyyppiä. Keitettyinä, (uppo)paistettuina, kokkelina, munakkaina, lettuina … toimii aamuin illoin ja siinä välissä ellei muuta syötävää löydy kotoa. Koiran puuroon uppoaa myös muutama. Tämänkertainen uunipannari turpoaa kaksinkertaiseksi uunissa ja pekonin voi vaihtaa kinkkuun, vihanneksiin, kalaan tai johonkin muuhun, mitä nyt sattuu löytymään jääkaapista. Maistuu todella mainiolta vaikka hiihtolomalaisille ulkoilun jälkeen. Toimii myös viikonlopun brunssipöydässä.

Uunivuoalliseen tarvitset:
1 paketti pekonia
4 kananmunaa
5 dl maitoa
2 dl smetanaa/crème fraîchea
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl lipstikka/yrttisuolaa
1/2 kuivattu chili, murskattuna ilman siemeniä
1 rkl chimichurrimaustetta/muuta yrttimaustetta (käytin ADD:WISE)
valkosipulipulveria


1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti uuniin 5-10 minuutiksi, kunnes pekoni on rapsakkaa. Valuta se talouspaperilla ja leikkaa/revi se sen jälkeen sopiviksi paloiksi.

2. Vatkaa sekaisin maito ja munat ja lisää smetana. Sekoita jauhot, mausteet (oman maun mukaan) ja pekoni taikinaan ja kaada se voideltuun uunivuokaan.

3. Paista pannukakku 200-225 asteessa noin 30 minuuttia. Se lässähtää hieman jäähtyessään. Tarjoile tomaattien ja vihreän salaatin kanssa.

Jos haluat välttää jauhoja, suosittelen kokeilemaan tätä uunimunakasta
tai näitä pieniä suolaisia munakasmuffinseja









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti