Tulisempi kikhernehummus

sunnuntai 24. helmikuuta 2019Suloiset ruttuiset kikherneet kuuluvat ruokakomeroni vakioihin. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, ravintokuitua, rautaa ja folaatteja. Kannattaa popsia niitä silloin tällöin! Otan purkin valmiiksi keitettyjä kikherneitä, kun pitää saada nopeasti ruokaisa salaatti pöytään, mutta joskus (kun muistan) laitan raa'at herneet veteen likoamaan yön yli (kuten hernekeittoa tehdessä) ja keitän niitä aamulla uudessa vedessä noin tunnin verran. Kikherneiden pitää olla oikein kypsiä … niistä ei silti tule muussia. Sitten pakastan herneet + hieman keitinvettä annospusseissa. Keitinveden voi myös käyttää valkuaisen tapaan suklaamoussen tekemiseen. Kokeilin mutta ryynimäisen lopputuloksen takia tämä mousse ei päässyt jatkoon.

Kikherneitä voi käyttää mm. salaateissa, keitoissa, falafeleissa, padoissa, uunipaahdettuina snackseina ja tietysti hummuksessa. Kikhernehummus

noin 300 g keitettyjä kikherneitä + hieman keitinlientä
2-3 rkl Tahinia (seesamtahna)
puolen sitruunan mehu
1 tl Harissapulveria/Pimentónia
1 tl kurkumaa
suolaa maun mukaan
1 rkl jeeraa
2 valkosipulin kynttä
kourallinen pinaatinlehtiä
oliiviöljyä/ekologista rypsiöljyä
(seesamöljyä)

1. Kaada kikherneet + hieman keitinlientä tai vettä blenderiin ja soseuta kevyesti.
2. Lisää tahinia, sitruunamehua, hienonnettua valkosipulia, mausteita ja suolaa ja jatka soseuttamista. Lisää öljyä vähitellen kunnes koostumus on tasainen ja tahnamainen. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Lisäsin pinaatin blenderiin viimeiseksi.
3. Lorautin hieman seesam- ja rypsiöljyä päälle ja koristelin kikherneillä, murskatuilla lehtikaalisipseillä ja Harissapulverilla.
4. Tarjoile hyvän leivän kanssa alkuruokana tai dippikastikkeena vihanneksille. Hummusta voi tarjoilla myös lisukkeena tai noutopöydän yhtenä elementtinä.


Kommentti: Voit maustaa hummuksen omilla suosikkimausteillasi ja erilaisilla vihanneksilla. Anna luovuutesi loistaa! Suolan ja mausteiden kanssa ei kannata kitsastella, koska pähkinänmakuiset kikherneet ovat itsessään aika mietoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti