Tomaattitornit mozzarella- ja tonnikalatäytteellä

keskiviikko 13. helmikuuta 2019



Jos pidät tomaateista, mozzarellasta ja tonnikalasta ja olet etsimässä nopeaa, herkullista, terveellistä ja kaunista alku- tai lounasruokaa, niin tässäpä sinulle resepti! Ja kaupan päälle hieman kesäfiilistä! Käytin suosikkitomaattiani: vihertäviä isoja tomaatteja nimeltään Sweet Marmande. Älä pelästy vihreää väriä; valitse joukosta punaisimmat yksilöt, joilla on intensiivisempi maku. Jätä pois tonnikala, jos haluat vege-annoksen.

Kahdelle:
2 isoa tomaattia
1 mozzarellapallo
1 purkki hyvälaatuista tonnikalaa/kylmä- tai lämminsavulohta
kuivattua yrttimaustetta maun mukaan - käytin ADD:WISE pestoa ja chimichurri maustetta
suolaa ja mustapippuria
oliivi- tai rypsiöljyä - käytin ADD:WISE ekologista salaattikastiketta yrteillä ja inkiväärillä
kaprista
salaattisekoitusta

Leikkaa jokainen tomaatti kolmeen yhtä isoon viipaleeseen. Suolaa ja pippuroi ne. Leikkaa mozzarella neljään osaan. Suolaa ja pippuroi nekin. Ota sopiva lautanen, jolle laitat ensin alimmaiseksi tomaattiviipaleen ja sen päälle tonnikalaa ja mozzarellaa. Koristele kapriksella, yrttimausteella ja salaatinlehdellä. Viereen laitat keskimmäisen tomaattiviipaleen ja sen päälle tonnikalaa, mozzarellaa, yrttimaustetta ja kaprista (ehkä enemmän tonnikalaa). Viimeksi tomaatin hattu. Katso kuvaa. Lorauta hieman öljyä päälle. Rouskuva vihersalaatti maistuu raikkaalta täytetyn tomaatin kanssa.









Arkistosta löytyvät lämpimät täytetyt tomaatit, jos ne miellyttävät enemmän näin talvella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti