Jamien uunipaahdetut munakoisot misoglaseerauksella

sunnuntai 10. helmikuuta 2019



Munakoiso kuuluu suosikkikasviksiini, mutta tiedän että monien mielestä siitä on hankalaa saada hyvänmakuista. Tärkeintä on antaa sen kypsyä uunissa tarpeeksi kauan. Ellei munakoiso ole täydellisen pehmeä sisältä se maistuu kumimaiselta. 
Tässä reseptissä aloitetaan leikkaamalla viiltoja munakoisoihin, sitten ne marinoidaan ihanalla valkosipuli-inkivääri-chili-suola-öljytahnalla ja sen jälkeen ne saavat paahtua hitaasti uunissa. Sitten levitetään niiden päälle huumaava sekoitus, joka on tehty tamarindista, hunajasta, misosta ja vedestä. Ja uudestaan uuniin karamellisoitumaan. Lopuksi kevätsipulia, korianteria ja limemehua joukkoon ja sinulla on edessäsi hurmaava kasvisruoka. Resepti on Jamie Oliverin.



Ainekset neljään annokseen:

2 munakoisoa (kuvassa käyttämäni babymunakoisoja - tuplasin reseptin ja käytin näitä 10 kpl; etnisistä kaupoista löytyy)
2 pientä vihreää chiliä
puoli puska korianteria
4 valkosipulin kynttä
3 cm tuoretta inkivääriä
1 lime
4 kevätsipulia
200 g (terttu)kirsikkatomaatteja
(pähkinä)öljyä

Glaseeraukseen:
1/2 tl hunajaa
3 rkl valkoista Misotahnaa
1 rkl tamarindtahnaa



1. Lämmitä uuni 180 asteiseksi.

2. Kuori inkivääri ja valkosipuli ja hienonna chili. Tee munakoisoihin viiltoja pienellä terävällä veitsellä.

3. Raasta inkivääri ja muussaa se huhmareessa valkosipulin, chilin ja pienen suolan kanssa kunnes muodostuu paksu tahna. Sekoita vähän öljyä siihen, jotta saat sopivasti löysähkön tahnan. Hiero tahnaa sekä munakoisojen päälle että viiltoihin.

4. Aseta munakoisot uunipellille/ uunivuokaan, tomaatit niiden ympärille ja laita uuniin 40-60 minuutiksi, kunnes munakoisot ovat oikein pehmeitä sisältä. Käännä niitä välillä.

5. Sillä aikaa kun munakoisot valmistuvat uunissa, putsaa ja hienonna kevätsipulit ja korianterin varret sekä lehdet. Laita ne kippoon ja purista limemehua päälle ja sekoita.

6. Tee glaseerauskastike: sekoita tamarindia, hunajaa ja misoa ja lisää hieman vettä, niin että saat paksun kastikkeen. Ota pelti uunista 40-60 minuutin jälkeen (tarkista että munakoisot ovat läpipehmeitä) ja annostele misokastike niiden päälle. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja laita munakoisot 15 minuutiksi uudestaan uuniin karamellisoitumaan. Anna niiden jäähtyä hieman sen jälkeen.

7. Poista kannat ja leikkaa munakoisot paloiksi. Sekoita mukaan kevätsipuli-korianteriseos ja vie tarjolle. Lisäsin hieman murustettua feta-juustoa valmiin annoksen päälle. Jamielta tämä puuttui, mutta mielestäni annoksesta tuli vielä parempi näin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti