Perunapaketit ankkaconfit'lla

torstai 3. tammikuuta 2019Mahtavan makuiset perunapaketit, joissa täytteenä on ankankoipien lihaa, sipulia ja mausteita. Tein näitä jouluksi ja ne saivat kiitettävän arvosanan. Perunat koverretaan, ankkapurkki avataan, liha erotetaan luista ja sekoitetaan sipulihilloon. Massa maustetaan suolalla ja pippurilla, perunat täytetään seoksella ja paketoidaan narulla. Alkuperäinen resepti on ranskalainen ja se löytyy täältä

Ainekset neljälle:
8 isohkoa perunaa
4 ankankoipea (confitpurkki)
4 rkl sipulihilloa (kaupasta tai kotitekoista)
2 salottisipulia
ruohosipulia/muu vihreä koristeluun
muutama laakerinlehti
suolaa
mustapippuria
talouslankaa

1. Kuori ja silppua sipuli. Avaa ankankoipipurkki ja laita sivuun 2 rkl ankan rasvasta. Lämmitä 1 rkl paistinpannulla ja annan sipulin sulaa hitaasti rasvassa saamatta väriä.
2. Huuhtele ankankoivet lämpimän veden alla, jotta rasva irtoaa (poistin ensin irtonaisen rasvan, jonka pistin säästöön myöhempää käyttöä varten: esim. perunakuutioiden paistamista varten). Poista nahka ja revi liha luista.
3. Yhdistä liha sipuliin ja sekoita 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Lisää sipulihillo ja sekoita kunnolla. Suolaa ja pippuroi. Laita sivuun.
4. Kuori ja pese perunat. Leikkaa niistä hattu: 1/3 perunasta (katso kuvaa). Koverra perunat pienellä veitsellä tai lusikalla. (Säästä keittoa tai muussia varten.)


5. Annostele lihasipuliseos koverrettuihin perunoihin. Suolasin ja pippuroin perunat ennen täyttämistä. Aseta hatut paikoilleen ja paketoi talouslangalla.
6. Lämmitä 1 rkl ankanrasvaa kattilassa ja aseta perunat vierekkäin. Suolaa, pippuroi ja lisää laakerinlehdet. (Omani laitoin uunivuokaan ja paistoin ne uunissa. Laitoin myös pienen nokareen ankanrasvaa jokaisen perunan päälle.)
7. Peitä kannella ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä (35-40 minuuttia). Kokeile hattujen kypsyyttä veitsen kärjellä. Tarjoile paketit lämpiminä. Minulla oli jääkaapissa omenachilichutneyta kesän jäljiltä, ja se vasta toimi erinomaisesti ankkaperunoiden kanssa. Jonkinlainen vihreä salaatti on myös hyvä valinta.Kommentti: Ensi kerralla keitän ensin perunoita noin 5 minuuttia. Silloin niiden kovertaminen on helpompaa ja valmistusaika lyhenee.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti