Pavlovaleivokset

keskiviikko 9. tammikuuta 2019


Suloiset marenkileivokset täytettyinä mascarponella, vispikermalla, lime curdilla ja marjoilla/hedelmillä päättivät meidän pienen sukudinnerin joulun alla. En ole haka marenkien tekemisessä, mutta kun nyt sattui olemaan sopiva määrä valkuaisia jääkaapissa päätin uhmata kohtaloa. Aika ok lopputulos.

Kahdeksaan annospavlovaan + pieniin hattuihin tarvitaan:
6 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
1/2 tl viinietikkaa/sitruunamehua

1. Kaada valkuaiset puhtaan ja kuivaan kippoon, jonka pitäisi olla lasinen tai ruostumatonta terästä. Vatkaa sähkövatkaimella ensin alhaisella nopeudella ja lisää nopeutta vähitellen. Vatkaa kunnes muodostuu pehmeitä vaahtopäitä. Lisää nyt sokeri vähän kerralla koko ajan vatkaten kunnes marenki on oikein kiiltävä. Lisää viinietikka/sitruunamehu.
2. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Lusikoi taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Tein 8 kpl isoa marenkileivosta, jotka olivat 12 cm halkaisijaltaan. Painoin sisäosat vähän lyttyyn, jotta täyte mahtuisi. Loput taikinasta laitoin pursotinpussiin ja pursotin pieniä hattuja toiselle pellille. (Jos haluat kauniita isoja marenkeja kannattaa pursottaa nekin.) Omat pursotukseni eivät menneet aivan putkeen.
3. Paista marenkeja uunin alaosassa noin tunnin verran. Avaa uuniluukku kerran, jotta höyry pääsee poistumaan. Jos haluat oikein valkoisia marenkeja kannattaa vähentää uunin lämpöä 100 asteeseen ja lisätä paistoaikaa. Anna marenkien jäähtyä rauhassa ja säilytä ne huoneenlämmössä turvallisessa paikassa kunnes on aika täyttää ne viime hetkellä. Paistoin marengit päivää ennen dinneriä, mutta ne säilyvät hyvinä kauemminkin.





Täytteeseen:
noin 4 dl vatkattua kuohukermaa
1 dl mascarponea
1 dl lemon curdia
karhunvatukoita
mangoa
vadelmia

Ensin vatkasin kerman ja sitten vatkasin siihen mascarponen ja lemon curdin. Lisäsin muusattua mangoa, karhunvatukoita ja vadelmia. Voit tietysti käyttää marjoja/hedelmiä oman maun mukaan. Täytin leivokset seoksella ja koristelin vielä marjoilla, sitruunamelissalla ja hasselpähkinäströsselillä. Kruununa pieni marenkihattu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti