Sirkkis & uuniomeletti vuohenjuustolla

keskiviikko 7. marraskuuta 2018



Joko olet uskaltanut maistaa Sirkkistä? Suomalainen proteiinivalmiste, joka sisältää kasvisproteiineja ja sirkkajauhoa(24%). Lisäksi runsaasti rautaa ja B12-vitamiinia. Sitä käytetään kypsän jauhelihan tapaan. Tuote voi aiheuttaa allergisia oireita mereneläväallergikoille. Sinällään Sirkkis ei maistu paljon miltään, joten suosittelen maustamaan kunnolla ja lisäämään sipulia ja muita vihanneksia. Itse valitsin nyt ensimmäisellä tutustumiskerralla chiliä, persiljaa, valkosipulia ja soijaa maustajiksi. Tarjoilin sirkat uuniomeletin kanssa. Aika proteiinipitoinen lounas, joka piti nälän loitolla iltaan asti. 



Sirkkistä ei tarvitse paistaa, ainoastaan lämmittää. Paistoin ensin silputun keltasipulin, hieman valkosipulia ja hienonnettua punaista chiliä. Sen jälkeen lisäsin paketin grillimaustettua Sirkkistä, lorauksen soijaa ja mustapippuria. Paistoin vielä hetken ja sekoitin lopuksi hakattua persiljaa joukkoon. Ei ollenkaan oudon makuista, vaan itse asiassa uuniomeletin kanssa oikein hyvää.
Sirkkispaketin sain Entisen väeltä. Voit lukea lisää heidän hyönteistuotteista täältä






Uuniomelettia varten tarvitset:
valurautapannun tai uunivuoan
4 kananmunaa
2 dl kermaa
sormisuolaa
mustapippuria
40-50 g vuohenjuustoa
noin 10 kpl kirsikkatomaatteja
voita

Laita uunin lämmöksi 200 astetta. Voitele vuoka kunnolla. Vatkaa sekaisin kananmunat, kerma, mustapippuri ja suola. Kaada seos vuokaan ja upota siihen vuohenjuustonokareita. Lisää kirsikkatomaatit. Paista 20-25 minuuttia kunnes omeletti on kypsä ja on saanut kultaisen värin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti