Crêpes Suzette à la Nigella

perjantai 16. marraskuuta 2018



Crêpes Suzette on ranskalainen klassikkojälkiruoka, jota harva  pystyy vastustamaan. Se koostuu ohuista lätyistä (crêpes), jotka uivat appelsiinikastikkeessa ja liekitetään appelsiiniliköörillä juuri ennen tarjoilua. Näyttävää ja suussa sulavaa. Tarjoilin lämpimän jälkiruoan kylmän vaniljajäätelöpallon kanssa, vaikka ranskalaiset eivät yleensä tee niin. Resepti on Nigellan … muuten oikein onnistunut resepti, mutta kastikkeen voimäärää kannattaa pienentää. Pääset helpommalla jos löydät jostain kaupasta valmiita  crêpesejä … Nigellan vinkki.

Crêpes, noin 8 kpl (20 cm) neljälle:
30 g sulatettua voita + lisää paistamiseen
150 g vehnäjauhoja
3,25 dl maitoa (käytin 3,5 dl)
1 iso kananmuna

1. Kaada jauhot, maito ja kananmuna blenderiin ja anna sen käydä kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää jäähtynyt sulatettu voi käsin. Ellet omista blenderiä kaada jauhot kulhoon, vatkaa muna ja maito joukkoon ja lisää juuri ennen paistamista jäähtynyt voi.
2. Lämmitä (valurauta/lätty)pannu, sulata nokare voita siinä ja pyyhi se pois talouspaperilla. Sulata uusi nokare voita ja paista sitten lätty niin että kaadat 2-3 rkl taikinaa pannuun ja heti pyöräytät sitä ilmassa, niin että taikina levittäytyy tasaisesti. Paista minuutin verran keskilämmöllä, käännä lätty ja paista vielä puoli minuuttia. Säilytä lätyt voipaperin välissä kunnes on aika taittaa ne ja lämmittää ne kastikkeessa.





Appelsiinikastike:
2 appelsiinin mehu
1 appelsiinin raastettu kuori (käytin molempien appelsiinien kuoret)
175 g voita (suosittelen vähentämään määrän 100 g ... ainakin)
75 g sokeria

Liekittämiseen:
noin 1 dl Grand Marnier/Cointreau/Triple Sec

1. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan (ei likööri). Kiehauta ja anna poreilla 10-15 minuuttia, kunnes koostumus on siirappimainen.
2. Taita lätyt kolmioiksi ja siirrä ne isoon tulenkestävään pannuun/vuokaan hieman päällekkäin.
3. Kaada lämmin kastike lättyjen päälle ja lämmitä pannu matalalla lämmöllä kolmisen minuuttia.
4. Lämmitä likööri kastikekattilassa (huuhtelematta sitä välillä). Likööri ei saa kiehua. Kaada lämmin likööri lämpimien lättyjen päälle ja liekitä. Sulje liesituuletin jos liekität sen alla. Tarjoile heti.

Bon appétit!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti