Uuniviikunat

tiistai 2. lokakuuta 2018



Aivan mahtava, pieni ja helppo jälkiruoka nyt kun on viikunasesonki. Hyvällä tuurilla löydät kauniita lilan värisiä viikunoita, jotka ovat niin kypsiä että melkein hajoavat käsiin. Kovan tuntuisia ei kannata ostaa, koska ne eivät maistu juuri miltään. Löysin tämän ihastuttavan reseptin espanjalaisesta lehdestä ja se kuulosti niin herkulta että minun kerta kaikkiaan oli pakko kokeilla. Se oli selvä napakymppi ja kaiken lisäksi superhelppo tehdä. 

Kahdelle hengelle tarvitset:
4 isoa ja kypsää viikunaa
noin 3 rkl hunajaa (käytin vaahterasiirappia)
yhden appelsiinin raastettu kuori
1-2 rkl Cointreauta tai Grand Marnieria
kreikkalaista jugurttia
voita uunivuokaan

Huuhtele viikunat. Leikkaa yläosaan risti. Aseta viikunat voideltuun uunivuokaan. Avaa niitä hieman; kuin kukkasia konsanaan . Kaada vajaa rkl hunajaa joka viikunaan, hieman appelsiinin kuorta ja Cointreauta. Peitä vuoka foliolla ja laita se 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi.

Vatkaa jugurtti haarukalla ja lisää siihen viikunoista irronnut mehu. Jos haluat voit myös lisätä hieman sokeria. Tarjoile viikunat haaleina tai kylminä jugurttipedillä.









2 kommenttia:

  1. Oi miten ihanalta kuulostaa! Tämä menee kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valloittava pieni annos ilman muuta Sari. Hyvät makuparit.

      Poista