Kyssäkaali amuse bouche

torstai 11. lokakuuta 2018Oletko tutustunut kauniiseen kyssäkaaliin? Nyt tämä terveellinen hiilariton mukula on sesongissa ja sen lisäksi todella edullinen. Olen aikaisemmin tehnyt keittoa ja kyssäkaalia voissa. Nyt minulla oli puolikas kyssäkaali kellarissa ja crème bonjour kantarellijuustoa jääkaapissa. Siitä lähti idea tähän pieneen suupalaan. Tuore timjami ja chilihillo täydensivät nautinnon.

1/2 pieni kyssäkaali
tuoretta timjamia
(tuoretta ranskalaista rakuunaa)
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

crème bonjour tuorejuustoa
chilihilloa/muuta hilloa
tuoretta timjamia
mustapippuria
(hieman sormisuolaa)

Kuori kyssäkaali kunnolla. Leikkaa se noin puolen sentin paksuiksi suupaloiksi. Amuse bouchit kun pitäisi pystyä syömään yhdellä puraisulla. (Älä ota mallia kuvasta, koska minun amuse bouchit eivät mahtuneet suuhun kerralla.) Asettele ne uunipellille ja lorauta päälle hieman öljyä. Lisää sormisuolaa, mustapippuria, tuoretta timjamia (ja tuoretta ranskalaista rakuunaa). Paista viipaleita 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kyssäkaali on saanut väriä ja pehmennyt sopivasti. Siinä saa olla sopivasti purutuntumaa. Kokeile vaikka veitsen kärjellä.

Levitä jokaisen viipaleen päälle tuorejuustoa, nokare chilihilloa, tuoretta timjamia, mustapippuria ja mahdollisesti sormisuolaa.

Melkein mikä tahansa juoma sopii tämän amuse bouchen kanssa: kuohuva, viini, olut, siideri. 
Toivottavasti maistuu!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti