Paahdettu salottisipuli sieni- ja vuohenjuustotäytteellä

keskiviikko 17. lokakuuta 2018



Erinomainen syksyinen lisuke varsinkin riistalle, mutta myös muulle lihalle ja linnulle. Onnistunut yhdistelmä makeutta sipulista, täyteläisyyttä sienistä ja kirpeyttä vuohenjuustosta. Resepti löytyi Elle mat & vin lehdestä 7/2013.

Ainekset:
6 isoa banaanisalottisipulia kuorineen
noin 100 g sekasieniä
voita ja öljyä paistamiseen
sormisuolaa ja pippuria
tuoretta/kuivattua timjamia
noin 70 g chèvre-juustoa
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
1 iso valkosipulinkynsi, puristettu

Laita uunin lämmöksi 250 astetta. Laita sipulit uunipellille ja paahda uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Paista sienet öljy-voi sekoituksessa. Purista joukkoon valkosipuli ja paista vielä tovi. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Tee viilto ylhäältä alas asti jokaiseen sipuliin, niin että ne aukenevat. Varo rikkomasta pohjaa. Täytä sienillä ja murustele juusto päälle. Lopuksi vähän sormisuolaa ja loput timjamista. Paahda täytetyt sipulit 225-asteisessa uunissa kunnes juusto on saanut kauniin värin, noin 8-10 minuuttia. Lorauta päälle hunajaa (unohdin sen itse, mutta tajusin heti että jotain puuttui) ja tarjoile lisukkeena. Meillä oli peuraa tarjolla sipulien kanssa ja totesimme, että se oli nappivalinta.

Ottolenghin Punasipuli saksanpähkinäsalsalla kannattaa kokeilla jos tykkäät sipuli-vuohenjuusto yhdistelmästä. Kiva alkuruoka tai lisuke.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti