Kansainväliset luumut

keskiviikko 31. lokakuuta 2018Kerman syytä kaikki tyynni. Siis jääkaapissani oli avattu puolen litran kuohukermapakkaus, joka oli menossa vanhaksi. Äitini on opettanut, ettei ruokaa saa heittää pois … enkä heittänytkään. Keittiön pöydällä komeili vadillinen luumuja ja koska meillä tykätään hedelmäjälkkäreistä, päätin loihtia jotain niistä. Todella helppo ja ihanan makuinen jälkkäri syntyi puolittamalla luumut ja keittämällä niitä alkoholissa. Käytin liemeen vanhoja pullonpohjia, baarikaappiin tuli samalla enemmän tilaa. Luumut saivat jäähtyä liemessä ja tarjoilin ne myöhemmin kevyesti vispatun kuohukerman kanssa. Superhelppo ja suussasulava jälkiruoka ja baarikaappisikin kiittää. 

3-4 annokseen tarvitsin:
12 isoa tummaa luumua
1 dl Pernod'ta (Ranska, anisviina)
1/2 dl lakritsalikööriä (Italia)
1 dl Otso viinaa (Suomi)
1/2 dl vaaleaa siirappia
vaniljauutetta

Kaadoin kaikki ainekset kattilaan ja maistelin vähän välillä (en kovin paljon), kunnes maku oli sopivanlainen. Periaatteessa voit käyttää mitä alkoholia kaapistasi sattuu löytymään ja mistä haluat päästä eroon. Maistelemalla varmaan löydät sopivan sekoituksen. Puolitin luumut ja poistin kivet. Upotin luumun puolikkaat liemeen kattilaan ja annoin kiehua hiljaa kunnes ne olivat sopivan kypsiä. Sitten ne saivat jäähtyä liemessä siksi, kunnes tarjoilin ne vaniljalla  maustetun kerman ja mintunlehtien kanssa. Unohtumaton ja herkullinen päätös sunnuntain päivälliselle.

Edelliskesänä hukuimme keltaisiin luumuihin ja silloin tein muun muassa nämä herkut omista luumuista … tänä vuonna ostetuista.

forrecuisine.blogspot.com/2017/09/luumupiiras-valmiista-suklaataikinasta.html

forrecuisine.blogspot.com/2017/09/luumukakku-kaurahiutaleilla.html

forrecuisine.blogspot.com/2017/10/luumuleivokset.html
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti