Sienipyttipannu

keskiviikko 5. syyskuuta 2018



Kantarelleja ei ole näkynyt kuin muutama täällä päin, mutta tatteja senkin edestä. Tämä sopii vallan mainiosti, koska rakastan kaikkia tatteja ja pyrin kuivaamaan niitä ohuina siivuina. Sitten jemmaan niitä paperipusseihin pimeään kaappiin. Nuorista herkkutateista kannattaa muuten tehdä carpacciota: ohuita raakoja sienisiivuja, sormisuolaa, mustapippuria, timjamia ja oliiviöljyä. Oletko testannut? Tähän sienipyttipannuun käytin tatteja (punikkitatit tarvitsevat 20-30 minuutin kypsymisajan), karamellisoitua sipulia, perunaa, kesäkurpitsaa ja omenaa. Lisäsin vielä lopuksi uppomunan kruunaamaan annosta. Tämä määrä riittää 3-4 nälkäiselle.

1. Ensin paistoin punikkitatit erikseen:
noin 6 kpl pieniä punikkitattia
tuoretta timjamia ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
voi-öljysekoitusta


Puhdistin sienet ja paloittelin ne. Sitten paistoin niitä voi-öljyseoksessa noin 25 minuuttia (muuten voi tulla vatsavaivoja). Loppua kohden maustoin sieniä ja lisäsin sekaan tuoreet yrtit. Sitten ne saivat jäädä odottamaan.






2. Muut ainekset:
5 isoa raakaa perunaa kuorineen (käytin Annabelle-lajiketta)
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 iso omena
4 isoa herkkutattia
chilisuolaa
mustapippuria
savusormisuolaa (Maldon)
3 valkosipulin kynttä
voi-öljysekoitus

Kuutioin perunat, kesäkurpitsan ja omenan. Paloittelin sienet. Lorautin voi-öljyseosta paistinpannuun ja paistoin ensin perunakuutiot noin 5-7 minuuttia ennen kuin lisäsin kesäkurpitsa- ja omenakuutiot, sienet ja raastetun valkosipulin. Paistoin vielä noin 4-5 minuuttia ja lisäsin mausteet.

3. Karamellisoitu sipuli:
2 keltasipulia
oliiviöljyä
1-2 tl sokeria
1/2 dl Marsalaa

Lorautin hieman oliiviöljyä paistinpannuun ja lisäsin viipaloidun sipulin ja sokeria. Muutaman minuutin päästä kaadoin Marsalaa joukkoon (vermouth tai valkoviini käy myös) ja annoin sipulin karamellisoitua pari-kolme minuuttia. Sitten sekoitin sipulin aikaisemmin paistettujen punikkitattien joukkoon. 

Sekoitin varovasti kaikkia elementtejä ennen ruokailua ja lisäsin jokaiseen annokseen uppomunan. Tästä tuli melkein ilmainen loistoateria uppomunakruunulla! Ja maku oli täydellisen syksyinen. Paras pyttäri ever!













Muutama muu sieniherkku löytyy "sienet" etiketin alta.

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä ja ihanan syksyiseltä! Pitääpä kokeilla sieniä pyttärissä joskus. :)

    T. Dreamer Achiever -blogin Nora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla jos tykkäät sienistä. Muistan vielä miten ihanan makuinen tämä pyttäri oli!

      Poista