Sikanopea viinimarjapiirakka

sunnuntai 5. elokuuta 2018



 Huomasin, että linnut olivat jo popsimassa suihinsa kypsät viinimarjat, joten tuli kiire puskiin poimimaan, mitä oli jäljellä. Osan pakastin pieniin pusseihin nauttiakseni niitä puuron päällä talvella. Loput menivät tähän  nopea- ja helppotekoiseen piirakkaan, jonka tein valmiista pakastetusta murotaikinasta. Laitoin ainoastaan 2-3 rkl kookossokeria täytteeseen, mutta sokerihiiri laittaa tietysti enemmän. Tarjoilin vaahterasiirappia ja vaniljajäätelöä piirakan kanssa, joten makeutta riitti kuitenkin.

Ainekset:
1 paketti pakastettua murotaikinaa/omatekoinen taikina

Täyte:
noin 2,5-3 dl viinimarjoja
2 dl kermaviiliä
50-70 g mantelimassaa, raastettu (Dr Oetkerin on hyvä, pidä se jääkaapissa ennen käyttöä) 
2 tl jauhettua inkivääriä
2-3 rkl (kookos)sokeria (tai enemmän)
1 kananmuna
1. Sulata taikina ja painele se piirakkavuokaan. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2. Sekoita marjat, kermaviili, kananmuna, inkivääri, sokeri ja raastettu mantelimassa.

3. Kaada täyte esipaistettuun piirakkakuoreen ja jatka paistamista noin 20-25 minuuttia. 

4. Tarjoile jäähtynyt piirakka vaniljajäätelön/kuohukerman ja vaahterasiirapin kanssa. Päälle vielä hieman pölysokeria, jos haluaa.









Arkistosta löytyy muutama muu makean piirakan ohje:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti