Ihan killeri pekaanipiiras vadelmakermalla

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018


Maailman ehkä paras pekaanipähkinäpiirasresepti osui silmiini ruokalehteä selailessani. Juhannus oli ovella, oiva tilaisuus testata tätä kaloripommia siis. Tein samalla kaksi piirasta, toinen jälkiruoaksi juhannusviettopaikkaamme ja toinen jäi Maalaisbistron kellariin odottamaan nuorisoa. Älä missään nimessä unohda vadelmakermaa, koska se tasapainottaa ihanasti muuten liian makeaa piirasta. Piiras riittänee 8-10 hengelle ainakin, aika tuhtia kamaa kun on.

Ainekset:
2,5 dl vehnjäjauhoja
75 g voita
0,75 dl pölysokeria
1,5 rkl kaakaota
1 maustemitta suolaa
1 pieni keltuainen
1/2 - 1 rkl vettä

Kinuskitäyte:
100 g voita
2 dl vaaleaa siirappia
1,5 dl vaaleaa muscovadosokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1 maustemitta suolaa
75 g pekaanipähkinöitä
2 pientä munaa

1. Yhdistä jauhot, voi, pölysokeri ja suola, mieluiten monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Litistä taikina, laita muovikelmuun ja anna levätä kylmässä noin 30 minuuttia.

2. Laita uuninlämmöksi 200 astetta. Kauli taikina leivinarkin päällä noin 3 mmn paksuksi levyksi. Siirrä taikina piirakkavuokaan ja leikkaa pois ylimääräinen taikina.

3. Leikkaa alumiinifoliosta kapea nauha ja painele se piirasvuoan reunoihin, niin että taikina pysyy ylhäällä esipaistamisen aikana. Esipaista piirakan kuori uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Laske uuninlämpö 175 asteeseen.

4. Täyte: Sekoita voi, siirappi, sokeri, jauhot ja suola kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua hiljaa 2-3 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

5. Murskaa pähkinät krouvisti. Vatkaa munat kevyesti. Sekoita pähkinät ja munat kinuskiseokseen ja täytä sillä piirakan kuori. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä.

Vadelmakerma:
2 dl kuohukermaa
1/2 rkl pölysokeria
1 dl vadelmia (pakastetut käy)

Vatkaa kerma kevyesti ja lisää pölysokeri. Muussaa vadelmia hieman ja sekoita ne kermaan. Tarjoa vadelmakerma piirakan kanssa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti