Yrttisitruunaperunat & grillattu siika täynnä vihreää

perjantai 11. toukokuuta 2018Käytin espanjalaisia uusia perunoita, jotka saivat kelvata nyt ennen kuin raaskin ostaa kotimaisia. Koska espanjalaisten maku on hiukan mitäänsanomaton sekoitin niille raikkaan yrttisitruunavoin. Täytin siikojen vatsat suolaheinällä ja grillasin kalat kokonaisina. Lisukkeeksi grillasin yhden varhaiskaalinpään. Halkaisin kaalin neljään osaan ja grillasin ne kalojen seurassa. Lopputulos oli kevyt kevätpäivällinen, joka maistui erikoishyvältä nautittuna ulkoilmassa. Tuntuu todella ihanalta kun aurinko taas paistaa ja lämmittää. Ja kesäkeittiö käy kuumana! 


Maustoin kaalin vietnamilaisella mausteella, joka sisältää jeeraa, chiliä, kurkuma ja korianteria. Lisäksi suolaa ja pippuria. Yritin hieroa mausteet lehtien väliin niin hyvin kuin pystyin. Voit käyttää omia suosikkimausteitasi tai pelkkä suolaa, pippuria ja hieman öljyä. Kaali kypsyy grillissä noin 15 minuutissa.


Minulla oli 2 siika yhteispainoltaan runsas kilo. Leikkasin suomustettujen siikojen kumpaankin kylkeen kevyet viillot. Näin kala kypsyy tasaisemmin. Hieroin kalojen pintaan ja vatsaan rypsiöljyä, suolaa ja pippuria. Täytin peratut vatsat suolaheinällä (viljelmä on siirtynyt saunasta kasvihuoneeseen ja kasvaa edelleen hyvin). Suolaheinän tilalla voit käyttää tilliä, timjamia, rosmariinia tai jotain muita yrttejä. Voit myös laittaa sitruunaviipaleita kalojen vatsaan. Öljyä halsteri ja asettele kalat siihen. Laita paistomittari kalan paksuimpaan kohtaan. Grillaa keskilämmöllä kunnes kalan sisälämpötila on 47 astetta. Käännä halsteri kerran grillauksen aikana. Anna kalojen levätä hetki ennen tarjoilua. Voit myös grillata halkaistuja sitruunoita ja sitten puristaa niiden mehua valmiiden kalojen päälle.

Perunat:
1 litra uusia perunoita
1-2 sitruunaa
50 g voita
1 nippu sekalaisia yrttejä kuten esimerkiksi tilliä, rucolaa, persiljaa, salviaa

Keitä perunoita suolatussa vedessä (noin 20 g karkeaa suolaa/ 1 litra vettä) kunnes ne ovat kypsiä. Kaada perunat astiaan. Purista sitruunamehu niiden päälle ja anna imeytyä hetken. Sulata voi ja kaada se perunoiden päälle. Lisää runsaasti silputtuja yrttejä. Mahdollisesti hieman sormisuolaa lopuksi.Jos olet onnistunut narraamaan kaloja verkkoon tai koukkuun ja tarvitset hyviä kalareseptejä annan tässä muutaman suosikin blogin arkistosta. Lisää kalareseptejä löydät kalatunnisteen alta.

Kalaonnea!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti