Parsaa huijauskohokkaassa

sunnuntai 27. toukokuuta 2018
Parsahulluus on aika kiva tauti, vai mitä? Joka kerta kun ostan parsaa yritän keksiä uusia valmistustapoja sille, vaikka  keitetty/grillattu parsa on kuitenkin suosikkini. Tämä fuskukohokas sisältää paljon parsaa, kananmunia, kermamaitoa, parmesaania, suolaa ja pippuria. Eikä lainkaan jauhoja. Unohdin sekoittaa mukaan kermamaidon, siksi kohokkaistani tuli hieman kuivanlaisia, mutta kuitenkin maukkaita. Ainoa hankala asia on paistamisen ajoittaminen niin että voi tarjota kohokkaat heti, kun ne tulevat uunista ulos.

Ainekset kuuteen annosvuokaan:
1 kg parsaa
3 kananmunaa
50 g raastettua parmesaanijuustoa
noin 0,5 dl kermamaitoa
suolaa
valkopippuria

1. Keitä kuorittu ja pilkottu parsa suolavedessä noin 2-3 minuuttia al denteksi. Kaada vesi pois ja kuivaa parsanpalat. Viritä uuni 180 asteeseen. Voitele annosvuoat.
2. Sekoita keltuaiset, kermamaito ja parmesaani kulhossa tasaiseksi seokseksi, suolaa ja pippuroi.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti keltuais-juustoseokseen. Lisää parsanpalat ja jaa seos kuuteen pieneen uuninkestävään annosvuokaan.
4. Laita vuoat uuniin ja paista noin 20 minuuttia kunnes kohokkaat ovat kohonneet ja saanet väriä. Älä avaa uuniluukkua ennen kuin otat vuoat pois uunista. Tarjoile heti.

Koristeomenapuu viihtyi hyvin kuumuudessa … nyt kukinto on jo ohi.


 Transparente blanche - Valkea Kuulas
Vino mutta tuottoisa puu.Pidän peukkuja että tänä vuonna saataisiin hyvä päärynäsato. Viime vuosi oli aika surkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti