Karhunlaukkamuusi

keskiviikko 30. toukokuuta 2018Karhunlaukka kasvaa villinä Eteläisessä Ruotsissa ja Euroopassa, mutta Suomessa sitä on vaikeaa saada talvehtimaan. Nyt onnistuimme kuitenkin täällä lounaisessa saaristossa ja toivottavasti karhunlaukka leviää nopeasti. Täältä voit lukea lisää karhunlaukasta https://fi.wikipedia.org/wiki/Karhunlaukka
Maku muistuttaa valkosipulia. Tein viikonloppuna aivan ihanan makuista karhunlaukkamuusia … parasta perunamuusia mitä olen koskaan syönyt!

Ainekset:
noin 4 Rosamunda-perunaa tai 10-12 puikula-perunaa
10-12 karhunlaukkalehteä
150 g chèvre tuorejuustoa (levityskelpoinen)
suolaa
mustapippuria

Kuori perunat ja leikkaa paloiksi. Keitä pehmeiksi suolatussa vedessä. Pilko karhunlaukka krouvisti. Ota perunat kattilasta ja kaada vesi pois. Laita tuorejuusto ja karhunlaukka kattilaan, lisää perunat ja muussaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nautimme karhunlaukkamuusin kanssa kuhafileitä suolaheinä-pinaattimuhennoksella. Taivaallinen päivällinen sireenien huumavassa tuoksussa.


Täältä tilasimme karhunlaukkasipulit:

2 kommenttia:

  1. Täytyykin katsella tuota lenkkimaastoani sillä silmällä. Täällä Pirkanmaallakin näkyy olevan havaintoja karhunlaukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa olla varovainen! Muistuttaa todella paljon Kieloa, mutta kukinto erilainen. Ei kyllä pitäisi löytyä Pirkanmaalta luonnosta. Kerrohan jos tulee vastaan!

      Poista