Aasialaiset lohipihvit soijapapupedillä

torstai 17. toukokuuta 2018



Nopeatekoiset lohipihvit: helpot tehdä ja vielä kivan värisiä. Ulkonäköhän on puoli ruokaa. Resepti löytyy Jamie Oliverin kirjasta 5 aineksen ateriat, josta löytyy aimo annos kivoja ja hyviksi koettuja reseptejä. Jamiella on yleensä joku pieni twisti resepteissään, mistä tykkään. Lisäsin valkosipulia pihveihin, mutta muuten seurasin reseptiä. Superherkullista kesäruokaa!

Neljään pihviin tarvitset:
1 sitruunaruoho (käytin 1 rkl sitruunaruohotahnaa)
noin 6 cm tuoretta raastettua inkivääriä
(2 raastettua valkosipulin kynttä)
1/2 nippua tuoretta korianteria, noin 15 g
500 g nahatonta ja ruodotonta lohifilettä
suolaa 
mustapippuria
4 rkl chilihilloa

Maailman ehkä parhain chiliresepti löytyy täältä:
http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/12/chilihillo-paprikalla-limella-ja.html

1. Hienonna sitruunaruohon sisältö ja korianteri, myös varret. Säästä muutama kaunis korianterin lehti koristeluun. Leikka lohesta yhden senttimetrin kokoisia paloja. Hienonna puolet näistä paloista lähes pyreeksi. Sekoita karkeampi lohisilppu sileämmän joukkoon ja lisää maun mukaan merisuolaa sekä mustapippuria. Sekoita mukaan sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja korianteri. Jaa lohimassa neljään osaan. Muotoile seoksesta kahden senttimetrin paksuisia pihvejä.

2. Laita tarttumattomaksi käsitelty paistinpannu korkeahkolle lämmölle ja lorauta siihen ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paista pihvejä kaksi minuuttia molemmin puolin tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Lusikoi chilihilloa kalapihvien päälle, lisää tilkka vettä pannulle ja käännä liesi pois päältä. Ravista pannua, jotta vesi leviää. Ripottele korianterinlehdet pihvien päälle.





Pihvit tarjoilin papupedillä, johon kuului soijapapuja, chiliä, valkosipulia, sitruunaa ja minttua. Tämäkin resepti tulee Jamien kirjasta. Hän käyttää herneitä ja härkäpapuja soijapapujen sijaan...mutta tästäkin versiosta tuli mainio.

Ainekset:
1/2 nippu tuoretta minttua
200 g tuoreita tai pakastettuja härkäpapuja
200 g tuoreita tai pakastettuja herneitä (käytin 350 g soijapapuja härkäpapujen ja herneiden tilalla)
(1 banaanisalottisipuli)
(1 valkosipulin kynsi)
1 punainen chili
1 sitruuna

1. Irrota ja säästä mintun lehdet. Laita varret kattilassa kiehuvaan suolattuun veteen ja lisää pavut sekä herneet. Kypsennä niitä neljä minuuttia. Puolita chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja minttu. Laita silppu kulhoon ja raasta hieman sitruunan kuorta päälle. Purista mehu kokonaan joukkoon. Lisää kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, sekoita ainekset, maista ja mausta seos merisuolalla ja mustapippurilla.

2. Valuta pavut ja herneet. Säästä mukillinen keitinvettä ja heitä mintun oksat pois. Kaada pavut sekä herneet tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon muutama tilkka keitinvettä ja lusikoi kastiketta pinnalle. Valuta päälle vielä ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sekoita.

Kommentti: En keittänyt soijapapuja vaan wokkasin ne nopeasti salottisipulin, valkosipulin ja chilin kanssa.






Lasiin hyvää Rieslingviiniä ja tästä tulee oikea juhla-ateria! Hyvää ruokahalua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti