Mannerströmin sillipaistos

perjantai 23. maaliskuuta 2018Leif Mannerströmin sillipaistos sopii sekä pienelle kassalle että purjosipulin ystäville. Paistos on kaiken lisäksi monikäyttöinen: se sopii yhtä hyvin pääsiäis-, juhannus- kuin joulupöytään. Itse asiassa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, mikäli kaipaat suolaista palaa. Tämä oli kuulemma Mannerströmin isoisän suosikkiruoka.

Ainekset neljälle:
5 fileetä suolasilliä (käytin kevytsuolattuja islantilaisia fileitä)
1 keltasipuli
1 pieni purjosipuli
6-8 keitettyä perunaa
3 dl kermaa
suolaa
valkopippuria
korppujauhoja
voita

1. Liota fileitä kylmässä vedessä jääkaapissa vuorokauden verran. Vaihda vesi pari kertaa. Koska käytin kevytsuolattuja sillifileitä en liottanut niitä. Huuhtelin niitä kylmän veden alla ja laitoin kylmään veteen siksi aikaa, kun tein esivalmisteluja.

2. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista ja huuhtele purjo ja poista uloimmat vihreät lehdet. Viipaloi ohuiksi renkaiksi. Paista kaikki sipuli voissa pehmeäksi ja kiiltäväksi. 

3. Nosta sillifileet vedestä ja pyyhi kuiviksi. Viipaloi keitetyt perunat ja voitele uunivuoka. Täytä vuoka silli-, peruna- ja sipuliriveillä.

4. Mausta kerma valkopippurilla ja pienellä suolalla. Kaada kerma vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Nauti kylmän oluen ja näkkileivän kanssa.


Ellet ole kokeillut parsa-silli yhdistelmää vielä, niin tee näitä pieniä tapasleipiä jossain vaiheessa. Ovat nimittäin tosi hyviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti