Lohi kookoscurrykastikkeessa

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018Kaikki kookoscurrykastikkeet ovat sydäntäni lähellä. Hällä väliä löytyykö niistä kalaa, ankkaa, kanaa, äyriäisiä tai pelkkiä vihanneksia. Kastikehan on kuningas ja mausteiden tasapainon etsiminen voi välillä olla tuskallista. Maistamalla useasti prosessin aikana onnistun yleensä. Jääkaapissani oli purkki avattua punaista chilitahnaa, mutta voit yhtä hyvin käyttää vihreää tai keltaista sellaista. Punainen sisältää kuulemma enemmän chiliä ja vihreä enemmän korianteria. Käytän tavallisesti kookoskermaa kookosmaidon sijasta, koska currysta tulee silloin hieman paksumpaa. Suolan sijasta kalakastike sopii mainiosti. Ruoka, joka poistaa alakuloisuuden!

Ainekset:
noin 500 g lohta paloina
1 sipuli, viipaleina
3 raastettua valkosipulin kynttä
raastettua inkivääriä maun mukaan
1 murskattu sitruunaruoho/sitruunaruohotahnaa
noin 2 rkl currytahnaa
(1-2 kaffir-limen lehteä)
(kalakastiketta)
500 ml kookoskermaa
1 rkl sokeria
1 punainen chili, viipaleina (tai enemmän)
sokeriherneen palkoja palasina
mustapippuria
suolaa

Lisuke: riisiä, keitinvedessä sitruunaruohoa, kaffir-limeä ja hieman misotahnaa.

1. Freesaa sipuli, valkosipuli, inkivääri, sitruunaruoho ja currytahna ruokaöljyssä wokissa (tai paistinpannussa) muutama minuutti, kunnes tahnasta irtoavat ihanat tuoksut. Lisää sokeri, chili, sokeriherneet ja kookoskerma ja hauduta noin 5 minuuttia. Nyt voit myös lisätä kalakastiketta (jos käytät sitä). Lisää kala, pippuroi ja hauduta vielä muutama minuutti. Tarkista maku. Lisäsin hieman nuoc cham suolaa (Vietnamista) lopuksi enkä siis käyttänyt kalakastiketta.

2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jos haluat aasialaisen touchin voit lisätä keitinveteen siruunaruohoa tai kaffir-limeä. Ja suolan sijaan vähän miso-tahnaa.

Jos pidät kookoscurrykastikkeista yleensä suosittelen kokeilemaan seuraavia reseptejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti