Ananascarpaccio

tiistai 20. maaliskuuta 2018



Minulle hieno päivällinen on täydellinen ilman jälkiruokaakin. Yleensä valmistan hedelmä- tai marjajälkiruokia, koska ne ovat raikkaimpia ja kevyempiä kuin suklaiset jälkkärit. Ravintolakäynneillä valitsen tavallisesti alku- ja pääruoan ja makean tilalle juustopalasen. Joskus alkuruokavaihtoehdot vaikuttavat niin mielenkiintoisilta, että otan niitä kaksi ja unohdan pääruoan kokonaan.
Jamie Oliver valmisti tätä ananascarpacciota telkkarissa lastensa avustuksella. Homma sujui niiltä kuin tanssi! Hyvä tapa houkutella lapset mukaan ruoanlaittoon.

Ainekset neljälle:
1 nippu tuoretta minttua (30 g)
1 kypsä ananas
100 g pensasmustikoita
4 rkl kreikkalaista kookosjogurttia
1 limetti

1. Nypi mintunlehdet huhmareeseen ja säästä pieni kourallinen lehtiä. Murskaa loput tahnaksi ja sekoita joukkoon 1-2 ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä minttuöljyksi. 

2. Leikkaa ananaksen ylä- ja alaosat irti ja kuori loput. Leikkaa hedelmäliha pituussunnassa neljään osaan, poista ydin ja viipaloi hedelmäliha pituussuunnassa. Asettele viipaleet isolle vadille. Puolita mustikat ja ripottele ne ananasviipaleiden päälle.

3. Kiepauta hieman minttuöljyä jogurtin joukkoon ja lusikoi seosta hedelmien päälle. Raasta päälle limetin kuorta ja purista limetin mehu perään. Viipaloi säästetyt mintunlehdet ohuelti ja ripottele ne ananascarpaccion päälle (käytin kokonaisia lehtiä). Valuta pinnalle loput minttuöljystä ja hieman ekstra oliiviöljyä halutessasi.







Kommentti: Kannattaa tarjoilla jogurtttikastike pienestä kulhosta, niin jokainen voi ottaa niin paljon kuin haluaa...tai jättää  kokonaan ottamatta. Kuten kuvasta näkyy, käytin kokonaisia mintun lehtiä koristeluun. Sopiva terveellinen jälkiruokavaihtoehto pääsiäisen suklaamunien ja -jälkiruokien tilalle.

2 kommenttia:

  1. Mums så gott:) Ananas on niin kallista täällä (vaikka sitä kasvatetaan täällä!) että harvoin tulee käytettyä tuoretta ananasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeellistä! Meillähän se on aika usein tarjouksessa ja tosi halpa. Pensasmustikat, ananas, minttu ja kookosjogurtti oli kyllä tosi freesi kombo.

      Poista