Citron fourré - täytetty sitruuna

perjantai 30. maaliskuuta 2018



Vielä ehdit hyvin tehdä tämän 70-luvun pienen retroalkuruoan pääsiäiseksi: koverrettu sitruuna täytettynä sardiineilla tai tonnikalalla, johon on sekoitettu sinappia, mustia oliiveja ja hieman kermaa tai majoneesia. Korvasin oliivit mustalla purkkikaviaarilla (Caviart) ja käytin majoneesia ja tonnikalaa. Pieni valloittava alkuruoka, joka saa aikaan hymyä päivällispöydässä.

Ainekset:
1 sitruuna per henkilö
1-2 sardiinia tai vastaava määrä hyvänlaatuista purkkitonnikalaa
2 oliivia
suolaa
mustapippuria
hieman Dijonsinappia
2-3 tl kermavaahtoa/crème fraîchea/majoneesia
( 1 purkki Caviartia koristeluun)

1. Leikkaa sitruunoista hattu. Kaavi sisus terävän veitsen ja lusikan avulla kulhoon. Poista siemenet ja kalvot. Säästä loput. Puhdista sitruunoiden sisäpuoli. Tasoita niiden pohjat, niin että ne seisovat tukevasti.

2. Pieni sardiinit/tonnikala haarukalla ja pilko oliivit. Lisää sinappi ja hieman hedelmälihaa. Lopuksi kermaa ja sekoita. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria.

3. Täytä sitruunat sekoituksella. Koristele mustalla kaviaarilla, jos tuntuu siltä. Hattu päähän ja koristeeksi jotain vihreää tai kaunis kukkanen.










Kommentti: Säästä ylijäänyt hedelmäliha ja tee vaikka retrococktail White Lady. Siihen tarvitset 1 osa sitruunamehua, 1 osa giniä, 1 osa Cointreauta. Kaikki sekoitetaan ja kaadetaan sokerireunuksiseen cocktaillasiin muutaman jääpalan kera. Tämä drinkki on jytyä, joten ole varuillasi, jos aiot juoda monta.

HAUSKAA PÄÄSIÄISTÄ!



2 kommenttia:

  1. No onpas, todellakin, hyväntuulinen alkuruoka. Minulle muuten ihan uusi tuttavuus! Lisätään to do -listan jatkoksi. Hyvää pääsiäistä Maalaisbistroon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että tämä citron fourré oli enemmän esillä Ruotsissa...ja olet varmaan liian nuori muistaaksesi 70-lukua?! Ruokaguru Hiramin kirjasta löytyy mm resepti tähän. Suomessa täytetty sitruuna on yleensä makea jälkkäri, eikös vaan?

      Poista