Ravintola Le Petit Célestin, Pariisi

tiistai 23. toukokuuta 2017Kulkiessamme nälkäisinä lounas-aikaan Seine-joen rantaa pitkin huomasimme yhtäkkiä houkuttelevan punaisen markiisin hieman kauempana. Sinne! Avasimme bistron oven ja astuimme pieneen tunnelmalliseen aitoranskalaiseen lukaaliin, jossa ihanat ruoan tuoksut leijailivat melkein täydessä ravintolassa. Onneksemme löytyi vapaa neljän hengen pöytä. Ja mitä parasta, ei ainuttakan turistia, ainoastaan ranskalainen puheen sorina kuului. Punaisia pöytiä, punavalkoruudullisia servettejä ja ahdasta, eli tyypillinen ranskalainen bistro. Luulisin että bistro on korttelissa asuvien kantapaikka. Sitten ruoan kimppuun. Hyppäsimme alkuruokien yli suoraan pääruokiin koska illaksi oli buukattu Seinen illallisristeily.


Vasikan munuaisia superherkullisessa sinappikastikkeessa (karkeata Dijon-sinappia) ja lisukkeena murskattua perunaa. Ystäväni, joka tilasi tämän annoksen oli aivan myyty ja kehui sitä maasta taivaisiin. Itse en välitä sisäelinruoista, mutta ranskalaiset rakastavat näitä.
Veitsellä hakattu pihvitartar talon ranskalaisilla perunoilla. Suussa sulavaa.


Linguini graavatulla kalalla. Hyvä hiukan erilainen pasta-annos.


Valitsin tonnikalan julienne-vihannespedillä. Raikas inkiväärivinegretti kevensi annosta mukavasti. Tonnikalalla oli juuri oikea kypsyysaste ja ihana seesamisiemenkuori. Vihannekset sopivan narskuvia.
Seurueemme ainoa jälkiruoka-harrastaja valitsi Ile flottante-jälkkärin (kelluva saari). Saaren koostumus oli hyvin onnistunut ja kastike sopivan makea. Me muut tyydyimme espressoon.


Veitsen ulkomuotu oli hämäävä ... tarjoilija oli ystävällinen ja huomautti että leikkasimme väärällä/tylsällä puolella.


Bistro hurmasi meidät kaikki: hyvä palvelu, maukasta ruokaa ranskalaisittain, hyviä viinejä (hyvä viinilista), hyvää vettä, aitoa ranskalaistunnelmaa, leppoisaa, tunsimme melkein olevamme kuin kotona.
Ravintolalla on terassitarjoilua kun säät sallivat, mikä ei  onnistunut tänä sateisena ja tuulisena päivänä.
Kannattaa piipahtaa jos haluaa maistaa hyvää ranskalaista "husmanskostia".


Le Petit Célestin
12, quai des Célestins

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti