Ravintola Boutary, Pariisi

perjantai 19. toukokuuta 2017


Boutary on pieni ja elegantti ravintolahelmi Pariisissa. Sijalla 9 Tripadviserissa tällä hetkellä. Myös listattu Guide Michelinissä. Varasin hyvissä ajoin pöydän ensimmäiselle illalle tähän intiimiin ravintolaan. Alakertaan mahtuu noin 20 henkeä ja yläkertaan suunnilleen yhtä monta. Menyvaihtoehtoja on kolme: 1) menu dégustation carte blanche, eli yllätysmeny, 2) alkuruoka-, pääruoka- ja jälkiruokameny tai 3) la caviarotheque, eli kolmen eri kaviaarin sokkotasting. Valintamme osui ensimmäiseen ja olimme enemmän kuin tyytyväisiä kaikkiin jänniin makuihin (78 euroa). Otimme myös viinipaketin korkeatasoisine viineineen (36 euroa).
25, rue Mazarine (Paris 06)
Fraîcheur de tourteau
Ravunliha- ja kaalifondant, pallo joka sisälsi giniä ja vihreää omenaa, kurkkuhyytelökaramelleja.
Todellinen yllättäjä raikkaudellaan: pallo oli kaunis ja virkistävän makuinen ja pienet kurkkukaramellit täydensivät fondantin hienoa pehmeätä makua.

Pomme de terre au caviar
Perunaa, merilevävoita, hapatettua kermaa, päivän kaviaaria. Epäonnistuin yrittäessäni kuvata savua poltetusta pyökistä, joka tuli ulos, kun kansi nostettiin. Voin taata, että oli näyttävän näköistä. Ihana makusensaatio puhtaine makuineen ja kaviaari oli piste perunan päälle.

Tämä  valloittava Riesling kuului kahteen ensimmäiseen annokseen. Persikkaa, hunajaa, kypsää hedelmää. Jälkimaku oli mausteinen ja hunajainen.

Barbue confite
Silokampela, ensin savustettu tammella ja sitten " konfitoitu" oliiviöljyyn, savustettu munakoisokastike, brunoise (pieniä leikattuja vihannespaloja) parsasta, paistetusta artisokasta ja ankeriaasta. Mielenkiintoinen.

Secreto de cochon
Grillattu filet mignon, joka on maustettu Iberico-possulla. Se on ensin savustettu saksanpähkinöiden kanssa ja sitten grillattu; lisäksi kesäkurpitsaa meiramilla, osterivinokasta ja chorizokreemiä. Mahtavan makuinen tämäkin annos.

Syrah-rypäleestä tehty punaviini.

 Dessert fraise & pistache
Mansikoita Provencesta, pistaasikermaa, sitruuna- ja marenkimuruja, mansikkasorbettia. Taivaallista!

Baba au rhum
Jamaikanrommissa uinut Baba, jäädytetty kuohukerma ja mojitohyytelö. Kuulostaako houkuttelevalta? Upposi hyvin vaikka olimme todella täynnä jo, kun tämä söpöläinen tuotiin eteemme. 


Yläkerta.
Meille tarjottiin digestiivinä tätä puolalaista yrttisitruunahunajavodkaa (ellei muistini petä). Hyvää, mutta väkevämmästä päästä! Tarjoilija varmaan odotti meidän suomalaisten tyhjentävän koko pullon mutta hänen yllätyksekseen ei mennyt kuin puoli lasillista per henki.

Olimme kaikin puolin erittäin tyytyväisiä annoksiin, palveluun, juomiin ja intiimiin tunnelmaan. Yläkerran saa vuokrata yksityistilaisuuksiin. Charmikas ravintola hyvällä paikalla.
Voin lämpimästi suositella!

2 kommenttia:

  1. Haaveilen parhaillaan Pariisin tai Rooman matkasta. Kiva lukea näitä ravintolakokemuksia, niitä tulee aina luettua ja etsittyä ennen matkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulossa pari muuta vinkkiä...kunhan saan ne kirjoitettua! Aurinkofriikki kun olen niin on hiukan vaikeuksia keskittyä kirjoittamiseen tällä hetkellä.

      Poista