Parsasnacksit

sunnuntai 21. toukokuuta 2017


Kesäinen täydellinen viikonloppu takana kohta. Halusimme nauttia alkupalat laiturilla, mutta lokit olivat ehtineet ennen meitä ja olimme liian laiskoja ruvetaksemme pesemään laituria. Siispä rantakalliot saivat kelvata. Yhdistelmä parsa ja silli kuulostaa monien mielestä varmaan oudolta, mutta se oli napakymppi, itse asiassa sairaan hyvää. Teen jatkossakin.

Näin menettelin:
1. Keitin vihreätä parsaa 2 minuuttia suolatussa vedessä. Laitoin ne heti kylmään veteen sen jälkeen. Kuivasin parsat.
2. Tein sitruunavinegretin: raastettua sitruunan kuorta, hiukan sitruunamehua, hiukan viinietikkaa ja sitruunaöljyä. Laitoin parsat saman tien vinegrettiin ja annoin olla siinä 20-30 minuuttia.
3. Pilkoin keitetyn munan pienenpieniksi paloiksi.
4. Leikkasin siivuja saaristolaislimpusta ja voitelin ne.
5. Avasin sillipurkin (minulla oli vain sipulisilliä, matjes olisi ehkä vielä parempi) ja kuivasin muutaman sillifileen. Leikkasin ne pitkiksi suikaleiksi.
6. Jaoin kaikki ainekset leiville. Mustapippuria päälle ja valmista. Aivan mahtavan makuista!

Täytin myös muutaman ison herkkusienihatun wasabituorejuustolla, chorizopaloilla, lopuilla parsoilla, hyppysellisellä kuivattua chiliä ja mustapippurilla. 225 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Söimme ne vasta, kun ne olivat ehtineet jäähtyä kunnolla. Ovat silloin paremman makuisia. Todella makoisia. Huom! Emme todellakaan napostelleet kaikkea tätä; assari sai makupalan ja loput menivät jääkaappiin.Kylmä olut tietysti juomana tällaisena kuumana kesäpäivänä meren äärellä.

Namia oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti