Mehukkaat teriyakinuijat & vihanneksia

keskiviikko 17. toukokuuta 2017


Teriyakihullulle oiva uuniruoka, kun on kiire. Käytin valmista teriyakikastiketta, jossa on seesamia joukossa. Vihanneksina minulla oli punaista paprikaa ja vihreää kesäkurpitsaa. Kaunis väriyhdistelmä kaiken lisäksi. Lisää sipulia ja valkosipulia, jos tekee mieli. Sekoitin marinadin teriyakista, inkivääristä, chilistä, soijasta ja limestä. Nuijat saivat imeä marinadin makuja noin puoli tuntia ennen kuin siirtyivät uuniin hyvän marinadin kera. Laitoin vihannekset sekaan myöhemmin.

Tarvitset:
noin 1 kg kananuijia
2 punaista paprikaa
2 vihreätä kesäkurpitsaa
mahdollisesti sweet chilikastiketta maun mukaan

Marinadiin/kastikkeeseen:
noin 2-3 dl teriyakikastiketta (seesamilla)
1,5 rkl raastettua inkivääriä
puolikas lime, mehu ja raastettu kuori
1/2 dl soijaa
1 kuivattu murskattu voimakas chili/tuore/ei ollenkaan

Sekoita kaikki ainekset ja kaada 3/4 marinadista nuijien päälle ja anna marinoitua niin kauan kuin mahdollista. Laita sitten kananuijat marinadin kera 225 asteiseen  uuniin noin 15 minuutiksi.


Leikkaa sillä aikaa 2 punaista paprikaa ja 2 vihreätä kesäkurpitsaa paloiksi. Ota nuijat uunista ja laita mukaan vihannekset + loput marinadista. Lisäsin vielä 1 dl sweet chilikastiketta ja lorauksen soijaa, koska halusin runsaasti kastiketta. Muutama kierros mustapippurimyllyllä, jos haluaa. Sekoita. Sitten uudestaan uuniin noin 15-20 minuutiksi.
Kun ihanuus tuli uunista silpuin päälle paljon kevätsipulia. Riisi sopii seuraksi tai hyvä leipä pelkästään. Muista tehdä tarpeeksi kastiketta, koska se kuivuu kokoon uunissa. Tai tee kuten minä ja kaada ekstraa kastiketta päälle syödessä! Niin hyvää ettei sanotuksi saa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti